ABD Efrîn’e yönelik operasyona karşı uyardı

ABD, AKP hükümetinin son günlerde tehditlerle saldırı hazırlığı yapmaya çalıştığı Efrîn’e yönelik, "Türklere, bu yönlü herhangi bir harekette bulunmamaya çağırıyoruz” uyarısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı adına sözcü Heather Nauert tarafından günlük basın toplantısında yapılan açıklamada, Türkiye’nin Efrîn’e yönelik işgal girişimine karşı olunduğu vurgulandı.

Türkiye’nin kesinlikle Efrîn’e yönelik bir ‘adım atmaması’ gerektiğini dile getiren Nauert, herkesin DAİŞ çetelerine yoğunlaşması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un açıklamalarını hatırlatan Nauert, Suriye’deki ‘yerel güçlerle’ niçin işbirliği yapıldığının Türkiye’ye iletildiğini söyledi. Kürtler dahil olmak üzere Rojava ve Kuzey Suriye’deki savaşçıları kasteden Nauert, bu güçlerin DAİŞ’ten özgürleştirilen bölgelerin güvenliği için görev yaptığının altını çizdi.

Efrîn’e yönelik işgal tehditlerinin sorulması üzerine konuşan ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert, “Türklere, bu yönlü herhangi bir harekette bulunmamaları çağrısı yapıyoruz. (Türklerin) şiddete angaje olmaları yerine DAİŞ’e odaklanmış olmaya devam etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Sözcü, Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ‘ABD’nin açıklamalarının kendilerini tatmin etmediği’ yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, Türkiye’ye yaptıkları açıklamaların yeterli olduğunu kaydetti.