Şengal halkı direndi, koridor açıldı

Şengal halkının eylemi sonuç aldı. Rojava-Şengal İnsani Koridoru açıldı.

Rojava-Şengal İnsani Koridoru'nun Irak tarafından 15 Aralık’ta kapatılmasının ardından günlerdir sınır hattında eylem yapan Şengal halkının eylemleri sonuç verdi, koridor fiili olarak açıldı.

Koridorun Irak güçleri tarafından kapatılmasının ardından Şengalli gençler, Rojava-Şengal sınır hattında çadır kurarak, kararı protesto etmeye başladı.

Irak yetkilileriyle iki gündür yapılan görüşmelerin ardından yetkililer, Şengal-Rojava arasındaki koridoru fiili olarak açtı.

Halk ise koridorun resmi bir protokolle açılmasını talep etti. Ancak Irak ordusu yetkilileri, resmi olarak bir protokolle imza atma yetkileri olmadığını ancak koridorun açık kalacağını belirtti.

Sınırdaki yetkililer, koridorun resmi bir protokolle açılması için Bağdat’a gidip, sorunun çözülebileceğini de aktardı.

Görüşmenin ardından halk tekrar bir araya gelerek, ateşler yaktı.

Irak ordusu güçleri koridoru kapatan toprağı kaldırarak, yolu geçişlere açtı.

'RESMİ PROTOKOLLE AÇILANA KADAR...'

Sınır hattında bekleyenler adına açıklama yapan Qehtan Elî, şunları kaydetti: "Görüşmelerde koridorun resmi bir protokolle açılmasını konuştuk. Ancak buradaki askeri yetkililer öyle bir yetkililerinin olmadığını söylüyor. Biz de koridorun resmi olarak açılması talebimizi Bağdat’a götüreceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız. Koridor resmi bir protokolle de açılana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz."

Sınır hattında halkın eylemi sürüyor.