Özerk Yönetim'den açıklama

Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Feysel El Miqdad’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Suriye krizinin onuncu yılına yaklaştık ve krize hala çözüm bulunamadı. Kriz kendisiyle birlikte büyük trajediler getirdi. Krizin çözülmesi için verilen çabalar boşa çıktı. Geçtiğimiz yıllardan edindiğimiz deneyimler, krizin nedenlerine bakmadan çözüm inşa etmenin mümkün olmayacağını göstermektedir. Bu nedenlerin başında rejimin Suriye’deki değişimleri görmezden gelmesidir.

Özerk Yönetim uzun bir süredir, rejim ile diyalog kurmaya hazır olduğunu belirtti. Ulusal bir çözüm bulma çerçevesinde birçok görüşme gerçekleştirdi. Ancak Suriye Dışişleri Bakanı Danışmanı gibi kimi isimlerin Suriye krizini daha da derinleştiren akıl dışı açıklamalar yaptığını görüyoruz.

Bu tür açıklamalar Suriye’nin içinden geçtiği sürece uygun değildir. Aksine Suriye ulusal diyalogu için yapılan çalışmalara engel olmaktadır. Bu tür açıklama ve tavırlar, ilerleme sağlamaz. Bunca yıl bir adım atılmamasının nedeni bunun en canlı örneğidir. Bu esasta, diyalogun önemine vurgu yapıyoruz ve rejim yetkililerinin bu dilinin gelecek için çözüm getirmeyeceğini belirtiyoruz. Özerk Yönetim ulusal bir projedir ve Suriye bütünlüğü ve halkı üzerinde asla tehdit oluşturmamaktır.”