İsveç'te YPJ ve kadın hareketine büyük ilgi

İsveç'in orta kesimlerinde yer alan Uppsala kentinde Kürt kadınların YPJ ve Kürt kadın hareketi hakkında verdikleri seminer büyük ilgi gördü.

Feminist İnisiyatif adlı parti, Uppsala Demokratik Kürt Toplum Merkezi'ni Kürdistan'daki kadın hareketinin deney ve tecrübelerini anlatmaları için üye toplantısına davet etti.

Derneğin kadın ve diş ilişkilerden sorumlu üç kadın üyesi, toplantıya katılan 50 civarında parti üyesine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için HDP Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı ve binlerce tutsağın katılımıyla zafere ulaşan açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri hakkında ayrıntılı açıklamalar yaptı.

Rojava'da Kürt kadınlarının önderliğinde gerçekleşen devrimin her geçen gün yeni kazanımlar elde ettiğine ve demokratik yönetimde değişik etnik köken ve inançtan halkların temsilcilerinin bulunduğuna dikkat çekti. Kadınların kurdukları ve yaşadıkları Jinwar Köyü hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

DAİŞ çetelerinin Şengal'de saldırıları sırasında YPJ'li kadınların PKK ve YPG güçleriyle birlikte Êzidieri kurtarmak için gösterdikleri kahramanlıkları anlatı.

Seminer katılımcıların hep birlikte “Jin jiyan azadi” sloganının atılmasıyla son buldu.