İşte vurulan sivil konvoyun görüntüleri

İşgalci Türk devletinin bombaladığı sivil konvoyun görüntülerine ulaşan ANF, “askeri araçlar vuruldu” dezenformasyonu deşifre ederek, bomba ve şarapnel parçalarıyla paramparca olan sivil araçları görüntüledi.

Efrin’de 35’inci gününde devam eden direnişe destek olmak için dün Cizire bölgesinden giden sivilleri taşıyan araç konvoyu işgalci Türk devletinin saldırısına uğradı. Saldırının sonucunda ilk bilgilere göre bir sivil şehit düşerken, 12 sivil de yaralandı.

Şehit düşen yurttaşın 28 şaşındaki Salim Xilêf olduğu öğrenilirken, Baqî Xelîl (24), Reşîd Hisên Mihemed (22), Wensa Umer Şawîş (58), Xêrî Coqî Şengal (23), Rende Hisên Celal (20), Ekrem Bedran Biro (21), Rocvan (21), Xalid Tewfîq Elî (45) ve Mihemed Xalid Yeqûb (60) Avrin Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alınırken, Mihemed Şêx Nebî, Xalid Xelîl ve Merwan isimli yurttaşlarda yaralandı.

İşgalci Türk devleti kamuoyunu yanıltmak için Türk Özel Savaş Dairesi eliyle “askeri araçlar vuruldu” başlığıyla haber ve görüntü servis etti.

İşgalci Türk devletinin bombaladığı sivil konvoyun görüntülerine ulaşan ANF, “askeri araçlar vuruldu” dezenformasyonu deşifre ederek, bomba ve şarapnel parçalarıyla paramparca olan sivil araçları görüntüledi. Görüntülerde, hurdaya dönen onlarca sivil araç görülürken, bir tek askeri araç ve malzemeye rastlanması, dün gece Türk devletinin bir kere daha savaş suçu işlediğini gösteriyor.