Çukurca hattında bugün yaşananlar

Türk ordusunun Güney Kürdistan’ı işgal etmek amacıyla başlattığı operasyona yönelik gerillaların eylemleri sürüyor. Gerillaların yoğun eylemlerinden kaynaklı askerlerde psikolojik sorunların baş gösterdiği öğrenildi.

Güney Kürdistan’ı işgal hareketi yürüten Türk ordusuna yönelik HPG ve YJA Star gerillalarının eylemleri yoğun bir şekilde sürüyor.

Gerillalar 18.47’de Qela Bedewê’de bir mayın eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonucunda iki asker öldürüldü.

Saat 18.17’de ise aynı bölgede mevzi yapan askerlere yönelik tuzaklanmış patlayıcı eylemi düzenlendi. Bölgede çatışmalar sürüyor.

Öğleden sonra başka bir eylem ise detektörle mayın arayan bir askere yönelik eylem gerçekleştirildi. Mayın arayan ve yardımına gelen iki asker öldürüldü. Eylemden etkilenen diğer bir asker ise oradan kaçmak isterken, tuzaklanmış patlayıcının gerillalarca patlatılması sonucu yaralandı.

Mevzi yapmak isteyen askerler öğle saatlerinde de gerillalar tarafından hedef alındı. Gerillalar tarafından düzenlenen eylemde 1 asker öldürüldü.

HPG gerillaları işgal harekatında yer alan askerlere yönelik iki suikast eylemi düzenledi. Eylemlerde 2 asker öldürüldü.

HPG gerillalarının operasyonda yer alan askerlerin psikolojileri de bozulmaya başladı. Askerlerin indirmelerde kullanılan helikopterlere binmek istemediği yönünde bilgiler edinildi.

Skorsky ve Kobra tipi helikopterlerle Türk ordusunun ölü ve yaralıları aldığı ve bölgede çatışmaların yer yer sürdüğü de öğrenildi.