10 yaşındaki Emir’i polis köpeği öldürdü

Van’da önceki gün 10 yaşındaki çocuğu öldüren köpeğin polis köpeği olduğu ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, köpeğin polisler tarafından bir kişiye verildiği ve bu kişinin bakamadığı için köpeği sokağa saldığı öğrenildi.

Wan'ın İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi'nde yaşayan 10 yaşındaki Emir Mete Durna, arkadaşlarıyla oynadığı sırada bir köpeğin saldırısına uğradı. Boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuk, haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Durna, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otopsi işlemleri tamamlanan Emir Mete'nin cenazesi Selimbey Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Olayın ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında köpeğin sahibi olduğu tespit edilen H.K ile Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde köpek toplamada görevli M.A gözaltına alındı. Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden H.K. "taksirle ölüme neden olmak" suçundan tutuklanarak Van T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi. 

Polis köpeğinin, 25 Ocak'ta H.K'ye verildiği iddia edildi ancak söz konusu olay Van Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu binanın hemen arkasında bulunan bir sokakta gerçekleşti.

Olaya ilişkin bilgi veren mahalle sakinleri, köpeğin K-9 köpeği olduğunu ve polisler tarafından H.K’ye verildiğini aktardı. Köpeği evine götüren H.K’nın köpeğe bakamadığını ve sokağa saldığını ifade eden mahalle sakinleri, köpeğin H.K’ye nasıl verildiğinin araştırılması gerektiğini söyledi.