Zilan eyleminin 22’inci yıl dönümünde Amed'de anıldı

Dersim’de 22 yıl önce gerçekleştirdiği fedai eylem sonucu yaşamını yitiren PKK’li Zeynep Kınacı (Zilan) Amed'de anıldı.

Tevgera Jinên Azad (TJA),  30 Haziran 1996’da Dersim'de fedai bir eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı'yı, eyleminin 22'nci yıldönümünde andı. HDP İl Örgütü binasında düzenlenen anmaya çok sayıda kadın katıldı. 

Salona Zilan'ın ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri asılırken, yine karanfiller bırakılıp, mumlar yakıldı. 

Anma etkinliği özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ile başladı. 

HDP Amed İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, yaptığı konuşmada Sema Yüce ve Zilan’ın verdiği mücadeleyi anlattı. Buluttekin, “Sayın Öcalan üzerinde gelişen komploları büyük fedaiyi ve anlamlı eylemleri ile boşa çıkarmışlardır. Biz onların yoldaşları olarak Sayın Öcalan üzerindeki ağırlaşan tecridi bu anlamlı ruhla boşa çıkarabiliriz” ifadelerini kullandı.  

Onun ardından konuşan HDP Amed Milletvekili Saliha Aydeniz, “Tarihi günlerden geçiyoruz. Kürt halkı üzerinde 90’lı yıllardan bu yana kirli politikalar yürütülüyor" dedi. 

Kirli politikalara karşı Zilan'ın Kürdistan ve kadınlar için mücadele verdiğini kaydeden Aydeniz, "Büyük düşüneceğiz ve büyük kazanacağız” diyerek noktaladı.