Zap’ı hedefleyen operasyona ilişkin HPG’den açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap’ı hedefleyen askeri operasyona ilişkin yazılı açıklamada bulundu. HPG, Xeregol ve Qela Merganış’ta 5 askerin öldürüldüğünü belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap bölgesini hedefleyen operasyon ve gerilla eylemlerine ilişkin şu açıklamada bulundu:

Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesinin ikinci aşaması kapsamında güçlerimiz, 18 Ekim günü Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

Güçlerimiz saat 12.00’da Qela Merganış mıntıkasında konumlanan işgalci güçlere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevzilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii yanarak imha olmuş ve tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür.

Güçlerimiz aynı gün saat 12.00 ve 13.00’da Koordine tepesindeki düşman mevzilerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Eylem ardından işgalci güçler alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ZAP’TA EYLEMLER

16 Ekim günü Zap bölgesine yönelik işgalci TC ordusunun başlattığı operasyon devam etmektedir. Operasyonda güçlerimiz, düşman askerlerine yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda;

18 Ekim günü saat 11.30’da güçlerimiz, Xeregol’a bağlı 82 tepesindeki bir düşman birliğine yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından savaş uçakları Xeregol alanını bombalamıştır.

Aynı gün saat 15.30’da güçlerimiz, Xeregol alanına bağlı Mergeşinê mıntıkasına girmeye çalışan bir operasyon birliğini hedeflemiştir. Yoğun ateş altına alınan operasyon birliği geri çekilmiş ve tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.

19 Ekim günü saat 08.30 sularında güçlerimiz, 82 tepesineki düşman birliğini 2 defa hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğinde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.

DERSİM’DE ÇATIŞMA

17 Ekim günü Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Leskan Köprüsü yakınlarında işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşan gerillalarımız, düşman güçleri ile çatışamaya girmiştir. Yaşanan çatışmanın ardından kobra tipi taarruz helikopterleri alanı bombalamış, işgalci güçler alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyon aynı gün saat 18.00’da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.