Zagroslarda 27 Kasım kutlaması: Sömürgecileri yeneceğiz!

Zagros dağlarındaki HPG ve YJA-STAR gerillaları 27 Kasım PKK'nin kuruluş yıldönümünü kutladı. Kutlama töreninde 'Sömürgecileri yeneceğiz' mesajı verildi.

HPG ve YJA-STAR gerillaları, PKK’nin 40. yıl dönümünü görkemli etkinliklerle karşılıyor. Kürdistan dağlarında yaşanan yoğun savaşa rağmen gerillalar, bu yıl da büyük askeri törenler düzenliyor, ateşler yakıp etrafında halaylar çekerek renkli kutlamalar gerçekleştiriyorlar.

PKK’nin kuruluş yıldönümünü coşkuyla karşılayan bir adres de Zağros Eyaleti oldu. Gün vesilesiyle burada yapılan törende HPG Komutanları (Hezil Özgür, Zozan Cudi, Garzan Gever, Rohat Selçuk) ve çok sayıda gerilla savaşçısı hazır bulundu. Törende bir konuşma yapan HPG Askeri Konsey Üyesi ve aynı zamanda Medya Savunma Karargah Komutanlarından Amed Malazgirt, önemli mesajlar verdi.

Törende Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere şehit ailelerini, zindan direnişçilerini yanı sıra tüm Kürdistanlıları ve dostlarını selamlayan Malazgirt, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü “Partimiz PKK, 39 yılını geride bırakarak 40. yılına giriyor. Her yılı büyük bir direniş ve kahramanlığı ifade eden bu onurlu tarihin baş mimarı hiç şüphesiz Önder Apo ve şehitlerimizdir. Önder APO’nun direniş çizgisi Kuzey Kürdistan başta olmak üzere tüm Kürdistan’da hayat buluyor.  Önderliğimizin felsefesi sadece Kürdistan’da yaşayan halklar için değil, bütün Ortadoğu’da ezilen halklar için büyük bir umut olmuştur. Bugün Ortadoğu toprakları üzerinde özgürlükleri için ezilen halklar sömürgeciliğe karşı direniyorlarsa, bu kahraman şehitlerimiz sayesindedir. PKK kurulmadan önce sömürgeci zihniyet Kürtleri yok sayıyor, inkar ediyordu. PKK ile beraber Kürt halkı yeniden dirildi. PKK adeta yokluktan varlık yarattı. Elbette büyük zorluklar yaşandı fakat devamlı bir mücadele ve direniş ile bugünlere geldi. Eğer bugün uluslararası güçler Kürt ve Kürdistan halkının iradesini tanıyor ve kabul ediyorlarsa bu Önder APO çizgisinde yürüyen PKK hareketinin öncülük yaptığı direniş sayesindedir.  Büyük bedeller verildi.  Bu bedeller sayesinde Kürdistan özgürlüğe doğru büyük adımlar attı.”

TÜM SÖMÜRGECİ GÜÇLER DİRENİŞ KARŞISINDA YENİLECEKTİR

Malazgirt, sömürgeci güçlerin Kürdistan’daki direniş karşısında yenilgiye mahkum olduklarını vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti: “Kemal, Xeyri, Haki, Egid, Beritan, Zilan yoldaşlarımızın eylemleri, direniş çizgileri, kahramanlıkları bugün Kürt ve Kürdistan halklarının başı dik bir şekilde mücadeleleri ile sonuçlanmıştır. Yine büyük komutan Şehit Reşit Serdar arkadaşımız Zağros sahamızın dağlarında sömürgeciliğe karşı büyük direnişler göstererek saldırı ruhunu yeniden ortaya çıkarmıştır.  Bu kahraman şehitlerimizin direniş ruhu var olduğu sürece hiçbir sömürgeci güç Kürdistan’ı yenilgiye uğratamaz. Çünkü Önder Apo ve Önder Apo’nun çizgisi mücadele öncülüğünü yapmaktadır. Ve tüm sömürgeci güçlere karşı Kürdistan özgürlüğe kavuşana kadar en üst düzeyde mücadelesini sürdürecektir.”   

‘PKK VAR OLDUĞU MÜDDETÇE…’

Amed Malazgirt konuşmasının devamında geçtiğimiz günlerde Türk Devletinin Besta’daki saldırıları sonucu yaşamını yitiren YJA STAR  Komutanlarından Delal Amed ve Azê Malazgirt’i de anarak anılarına sahip çıkacaklarını belirtti. Malazgirt; “Botan sahamızda onlarca gün boyunca sert çatışmalar yaşandı. Botan’da yürütülen savaşta komutan Delal ve Azê öncülük etmişlerdir. Sömürgeci Türk devletinin hiçbir şekilde karadan ilerlemesine izin verilmedi.   Karadan savaşamayan faşist Türk devleti tekniğe başvurarak bu yoldaşlarımıza hunharca saldırmıştır.  Bu saldırılar sonucu Delal arkadaşımız ile beraber bir grup arkadaşımız şahadete ulaşmıştır.  Delal ve Azê yoldaşlarımız şahsında tüm kahraman şehitlerimizi 40. Mücadele yılı dolayısıyla minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum.  Tüm dost ve düşman şunu çok iyi bilsin ki, PKK var olduğu müddetçe Türk sömürgeciliği başta olmak üzere hiçbir işgalci güç Kürdistan’da kirli emellerine ulaşamayacaktır.”

 BÜTÜN KÜRDİSTAN SÖMÜRGECİLERİN HEDEFİNDE

Malazgirt, Türk devletinin Kürdistan’ın her dört parçasına da saldırmak istediğini ve PKK’yi gerekçe olarak gösterdiğini belirterek, devletin 39 yıl önceki zihniyeti ile şimdiki zihniyetinin aynı olduğuna dikkat çekti. Malazgirt şöyle devam etti: “Türk devleti isim olarak belki PKK’yi nitelendiriyor fakat amacı tüm Kürdistan parçalarıdır.  Biz buna yabancı değiliz.  Daha önce de ‘Kürtler kardeşlerimizdir, karşı olduğumuz sadece PKK’dir’ gibi konuşmalar yapılıyordu. Fakat pratiklerinde gördük ki Türk devleti için Kürdistan’ın tüm parçaları, Kürdistan’ın tüm partileri aynı kategoridedir. Şunu iyi bilmek gerekiyor, Erdoğan ve AKP hükümeti bizim baş düşmanlarımızdır.  Biz de bunlara karşı mücadelemizi en üst düzeye taşıracağız.”

Malazgirt, Güney Kürdistan’da yaşanan duruma da işaret ederek şöyle konuştu: “Güney Kürdistan halkımız bir adım atmak istedi.  Buna ilk karşı çıkan AKP hükümeti ve Erdoğan’dı.  Kürdistanlıların haklarını elde etmemeleri için düşmanlarıyla bir araya geldi. İran ve Irak devletlerini tahrik etti. Hatta, Suriye için, ‘Esad benim esas düşmanımdır’ diyordu.  Kürdistanlıların haklarını elde etmemeleri için onunla bile ittifak kurdu. Bu da Erdoğan’ın Kürtlere olan düşmanlığını bir kez daha gözler önüne sermektedir.”

Malazgirt konuşmasının devamında, tüm Kürdistan parçalarındaki direnişçi halkın AKP’nin saldırılarına her türlü cevabı vereceklerini vurgulayarak, şunları dile getirdi; “Nasıl ki Kuzey Kürdistan’da en üst düzeyde yurtsever halkımız ve gerilla güçlerimiz direniş gösteriyorsa, diğer tüm parçalarda da sömürgeciliğe karşı en üst düzeyde mücadele edilecektir.  Bedeli ne olursa olsun kazanan Önder APO çizgisinde büyüyen PKK ve Kürdistan halkı olacaktır.”

GERİLLANIN PROFESYONELLİĞİ KARŞISINDA TÜRK ASKERİ SAVAŞAMIYOR

Malazgirt, konuşmasının devamında Türk devletinin Kürdistan’da yoğun bir savaş yürüttüğüne dikkat çekerek buna karşın gerillanın da kahramanca cevap verdiğini söyledi: “AKP Hükümeti Kürdistan halkının kazanımlarına el uzatmak istemektedir.  Tüm parçalarda olağanüstü savaş ilan etmiştir. Savaş tüm Kürdistan için önümüzdeki süreçte de en üst seviyede sürecektir. Buna karşılık PKK gerillası kahramanca savaşıp sömürgeci Türk devletini Kürdistan’da yenilgiye uğratıyor.”

Malazgirt, son iki yılda gelişen savaşta Türk devletinin ciddi kayıplar yaşadığını fakat bunların hiçbirinin kamuoyuna yansımadığını vurguladı. Ne yaparlarsa yapsınlar gerçeklerin üzerine örtemeyeceklerini dile getiren HPG Komutanı, gerçeklerin en iyi savaşamayan Türk askerleri tarafından bilindiğini belirtti. Malazgirt Türk askerinin Kürdistan dağlarında gerilla karşısında yaşadığı zorlukları şu şekilde dile getirdi: “Türk askeri gerilla karşısında ciddi zorluk yaşıyor, savaşamıyor. Türk halkı kendi çocuklarına sorsunlar, bu dağlarda ne haldeler, nasıl savaşıyorlar, gerilla karşısında nasıl bir psikolojiye giriyorlar, birkaç askeri bir araya getirip basın yolu ile konuştursunlar. O zaman gerçeğin nasıl olduğunu anlayacaklar. Askerlerin durumları basınlarında verdikleri gibi değildir. Biz tüm gerçekleri iyi biliyoruz. Elinde sadece tekniği kalmış, askerde ruh kalmamış. İçinde ruh kalmayan hele hele para için gelip savaşan asker zor şartlarda direnemez, gerilla karşısında savaşamaz. Türk devletinin askerleri Kürdistan dağlarında karadan ilerleyemez çünkü arazimizin derinliğini bilemez, tabiatını anlayamaz. Çatışmaların dışında da her gün kayalardan, uçurumlardan yuvarlanıp ölüyorlar. Soğuktan donuyorlar. Dolayısıyla Türk halkına çağrımız, çocuklarına bir an önce sahip çıkmaları yönündedir. Birkaç kuruş için bu kirli savaşa sürmesinler.”  

KONTRALAR HESAP VERECEK

HPG Komutanı Amed Malazgirt, savaşamayan Türk askerine öncülük eden korucu, kontraları bundan böyle düşman olarak göreceklerini ve hedefleri içerisine alacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Türk askerleri dağlarda savaşamıyor fakat şehitlerimizin kanları üzerinde kendilerini paraya satıp korucu olanlar bunlara öncülük etmektedir. Şu iyi bilinmelidir ki operasyonlara öncülük eden korucu, kontra, özellikle de yoldaşlarımızın şahadetlerine sebep olanlar tümden hedeflerimiz içinde olacaktır. Kürdistan özgürleştiğinde TC ordusu Kürdistan topraklarını terk edecektir fakat o kişiler ortada kalacak ve tarih karşısında lanetli kişiler olacaklardır. Düşman ordusuna pratik öncülük edenleri Kürt gençliği affetmeyecektir. Bugün ya da yarın Kürdistan şehitlerinin intikamları mutlaka alınacaktır.”

40. YIL KÜRDİSTANLILARIN ZAFER YILI OLACAK

HPG Askeri Konsey Üyesi Amed Malazgirt, 40. Yılın zafer yılı olacağını vurgulayarak sözlerini şöyle sonlandırdı: “39 yılı geride bırakıp 40. Yıla girmekteyiz. Çok sert savaşların verildiği gerçeği biliniyor. Onlarca arkadaşımız fedaice, kahramanca direnerek şahadete ulaştı. Bu şehitler karşısında yüreğimizin acıdığı bir gerçektir.  Fakat hiçbir savaş ya da mücadele bedelsiz değildir. Şahadete ulaşan bu kahraman şehitlerimiz Kürt ve Kürdistan halkları için canlarını feda ettiler. Verilen bedeller, işkence, saldırılara en güçlü cevabın mücadeleye bağlı kalarak direnişi büyütmekten geçtiğini biliyoruz. Biz Kürdistan’ın bu gerçeğini iyi tanıyor ve biliyoruz. Çünkü biz bu halkın evlatlarıyız. Her ne kadar Türk devletinin zulüm ve saldırılarına karşı Kürt halkı geri adım atmamışsa bundan sonra da geri adım atmayacaktır. Savaş yoğunlaştığı zamanda, Kürdistan halkı tüm gençliği ile beraber buna karşı mücadele edecektir, direnecektir ve düşmana saldıracaktır. Bunun için 2018 yılı yani partimizin 40. yılı Kürdistanlıların ve PKK’nin zafer yılı olacaktır.”

Gerillalar, askeri törenin ardından ateşler yakıp sloganlar eşliğinde halaylar çektiler.