Yüksekdağ: Direndikçe iktidarları çökecek!

HDP'nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tecridin derhal sonlanması gerektiğini belirtti. Yüksekdağ, AKP-MHP'nin 31 Mart'ta halktan cevap alacağını belirterek, HDP etrafında kenetlenme çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) rehin tutulan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması Ankara'da görüldü.

TECRİT VE AÇLIK GREVLERİ

Yüksekdağ, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 124 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven ile cezaevlerindeki açlık grevlerine ilişkin de şunları söyledi: 

“Bugün benim bulunduğum cezaevinde ve Türkiye'nin tüm cezaevlerinde İmralı'daki tecridin kaldırılması, barış siyasetinin yolunun açılması için süresiz-dönüşümsüz açlık grevi devam ediyor. Türkiye'deki söz ettiğim hiçbir gerçeklik krizden bağımsız değildir.  Bugün İmralı'da oluşan tecrit ile beraber Kürt sorunundaki çözümsüzlükten kaynaklı derin bir kriz var. Açlık grevlerinde olan Hakkari Milletvekili Sevgili Leyla Güven,  DBP  Eş Genel Başkanı Sevgili  Sebahat Tuncel ve  Hakkari eski Milletvekili Selma Irmak'ın da girdiği açlık grevi  bu ülkedeki kara deliği kapatmak ve Türkiye'nin derin krize giren siyasetine çözüm bulmaktır.  8 Mart Kadınlar Günü'nde aynı kadınlar aynı şeye çözümün yolunun nereden geçtiğine tekrar işaret etti.   Aradan 3 yıl geçti ve yine kadınlar olarak aynı sorunlara çözüm olacak kişiyi işaret ediyoruz.” 

Yüksekdağ, tecrit politikalarına derhal son verilmesi gerektiğini belirtti.

'İKTİDAR ARTIK YÖNETEMEZ DURUMDA'

Siyasi iktidarın yönetme kabiliyetini yitirdiğine vurgu yapan Yüksekdağ, "Siyaset kurumu tamamen kilitlenmiş durumda. Siyasi, ekonomik bir kriz yaşanıyor. Seçimlerden sonra bu ekonomik, siyasi kriz çok daha derinleşecek. Çünkü siyasi iktidar yönetme kabiliyetini, yönetme soğukkanlılığını yitirmiş durumda" dedi.

'İKTİDARLARI ÇÖKECEK'

"Mehmet Tunç’un da söylediği gibi biz Cizre’nin kahramanlarıyla gurur duyuyoruz" diyen Yüksekdağ, "Bizler direndikçe onların iktidarı çökecek" mesajını verdi.

Yüksekdağ, halkın 31 Mart'ta bu iktidara güçlü bir cevap vereceğini belirterek, "Halklarımızın bir kez daha HDP etrafında kenetleneceğine inanıyorum. Bugüne kadar bütün engellere rağmen sandıklara gitmeyi başardılar, bir kez daha 31 Mart’ta ve sonrasında kendi hakları ve geleceklerini savunmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Duruşma 19 Nisan’a ertelendi.