YPG hayatını kaybeden 3 savaşçının kimliklerini açıkladı

YPG Basın Merkezi, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’inde hayatını kaybeden iki YPG savaşçısı ile bir YPJ savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, “Emar ve Gabar isimli iki savaşçımız ile YPJ’nin komutanlarından Rozerin Amara, Fırat’ın Gazabı Hamlesi sırasına Rakka ve Tabka çevresindeki köylerde yaşanan şiddetli çatışmalarda şehadete ulaştı” dedi.

YPJ komutanı Rozerin Amara’nın, Rojava devriminin başında binlerce Kürt kadını gibi YPJ saflarına katıldığını belirten YPG Basın Merkezi, Amara’nın kadın üzerinde egemenlik kuran sistemi reddederek, özgür bir yaşamı yaratmak için tereddütsüz bir şekilde mücadeleye katıldığını kaydetti.

Açıklamada,  Amara’nın 2011’den bu yana YPG ve YPJ’nin bir çok hamlesine savacı ve komutan düzeyinde katılım sağladığı belirtildi.

YPG Basın Merkezi, Amara’nın en son Fırat’ın Gazabı Hamlesi ve Tabka kentinin özgürleştirilmesi operasyonuna katıldığını belirterek, “15 Mayıs 2017’de Tabka kentindeki şiddetli bir çatışmada yoldaş ve komutan Rozerin Amara şehitler kervanına katıldı” dedi.

YPG Basın Merkezi, hayatını kaybeden savaşçıların aileleri ve tüm yurtsever halka başsağlığı dileğinde bulunurken, şehitlerin izinde yürüme sözü verdi.

Hayatını kaybeden savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:

-Rozerin Amara kod adlı Hediye Akdoğan.

Şehadet yeri ver tarihi: Tabka, 15 Mayıs 2017

-Kobanê doğumlu Emer Şêran kod adlı Emar Misto.

Şehadet tarihi ve yeri: Tabka, 21 Nisan 12017

-Serêkaniyê doğumlu Gabar Serêkaniyê kod adlı İbrahim Musa.

Şehadet tarihi ve yeri: Rakka, 18 Mayıs 2017