Yeni Nesil’e ilk seçimde 170 bin oy, 4 sandalye

Irak parlamento seçimlerine Tevgera Azadî, Yeni Nesil Hareketi ve Halkın Demokrasi Cephesi’nin oluşturduğu Yeni Nesil Listesi, dört sandalye kazandı.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun açıkladığı resmi sonuçlara göre Kürt partileri toplamda 59 sandalye kazandı. Kota sandalyeler henüz belirlenmezken, kota ile birlikte parlamentodaki Kürt blokunun daha da güçlenmesi bekleniyor.

Bu seçimlere ilk kez katılan Yeni Nesil Listesi, 170 bini aşkın oy alırken, parlamentoya 4 sandalye göndermeyi başlardı. Sözkonusu liste Tevgera Azadî (Kürdistan Özgür Toplum Hareketi), Yeni Nesil Hareketi (Nifşê Nû) ve Halkın Demokrasi Cephesi’nden oluşuyor.

Kazanan adaylar şöyle: Tevgera Azadî’nin Süleymaniye Adayı Yusra Receb, Yeni Nesil Hareketi Hewlêr Adayı Sirwe Yunis, Yeni Nesi Listesi Hewlêr Başkanı Rabûn Mehrûf ve Yeni Nesil Listesi Süleymaniye Başkanı Serkewt Şemseddîn.

Tevgera Azadî Adayı Yusra Receb, resmi sonuçlar ardından yaptığı açıklamada “Başûrê Kürdistan’dan başarı müjdesini İmralı’da bulunan Önderliğimize vereceğimizi söylemiştik. Önderim, başarı yolunda adım atmayı bize siz öğrettiniz. Bu başarı Önderliğimize, şehit ailelerine ve kadınlara kutlu olsun” dedi.