YBŞ'den şüpheli bir patlamaya ilişkin açıklama

YBŞ Basın Merkezi, Pazar günü Şengal'de meydana gelen bir patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. YBŞ patlamanın iddia edildiği gibi hava saldırısı sonucu olmadığına ve Şengal'e dönüşleri engelleme amaçlı olabileceğine dikkat çekti.

Şengal'de Pazar günü akşam saatlerinde bir araç infilak etti. KDP kaynakları, hava saldırısı olduğunu iddia etti. Ancak YBŞ Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, hava saldırısı iddiasının gerçek olmadığını belirtti.

Patlamanın 20 Eylül günü saat 20.45'te, Êzidîler için kutsal bir yer olan Şerfedin Türbesi yakınlarında meydana geldiğini ifade eden YBŞ, "Bu aracın nasıl ve kimler tarafından infilak ettirildiği halen netleştirilememiştir" dedi.

Açıklamada, "Fakat dikkat çeken nokta, KDP ve bazı güçlerin bu olayın bir hava saldırısı sonucu gerçekleştiğini açıklamasıdır. Aracın patlaması esnasında Şengal semalarında ne keşif ne de savaş uçakları bulunmamaktaydı" denildi.

Bununla birlikte aracın infilak ettiği bölgede YBŞ güçleri değil KDP'nin askeri güçlerinin bulunduğunun belirtildiği açıklamada, amacın Şengal'e geri dönüşleri engellemek olabileceğine işaret etti.

Açıklamada şunlar belirtildi: "Bu olayda görülmektedir ki bazı güçler ya da partiler, özellikle halkımızın topraklarına dönüş yaptığı bu dönemde yaptıkları bu açıklama ve oyunlarla Şengal’de huzur ve güvenliğin olmadığını göstermeye çalışmaktadır. Ancak gerçek şu ki 6 yıllık mücadele sonucu Şengal’de oluşan güven ve huzur ortamı Irak ve Başurê Kürdistan’ın hiçbir yerinde oluşmamıştır. Bu sözler ve oyunlarla Şengal’in güvenliğini bozmaya çalışanlar amaçlarına ulaşamayacaktır."