Wagenknecht: Almanya'daki Türk ölüm mangaları açıklansın

Sol Parti Grup Başkanı Sahra Wagenknecht, Amedspor futbolcusu Deniz Naki'ye yapılan silah saldırının derhal aydınlatılmasını istedi. Wagenknecht "Merkel hükümeti Almanya'da Türk ölüm mangalarını kamuoyuna açıklamalı" dedi.

Amedspor futbolcusu Deniz Naki önceki gece Aachen-Köln istikametindeki A4 otobanında aracı ile seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramıştı. Naki, ANF'ye yaptığı açıklamada "Bir kaç el ateş ettiler, aracıma iki mermi isabet etti. Saldıranlar olay yerinden hızla uzaklaştılar. Bu saldırıyı MİT’in yapmış olabileceğinden şüpheleniyorum" bilgisini vermişti.

Almanya'da örgütlü olan Erdoğan rejimine bağlı çetelerin saldırıyı gerçekleştirme ihtimali üzerinde durulurken, Alman politikacılar ve muhalefet ise olayın derhal aydınlığa kavuşmasını talep ediyor. Saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan Sol Parti Grup Başkanı Sahra Wagenknecht, bu konuda muhatabın Merkel hükümeti olduğuna dikkat çekerek bir çağrı yaptı.

"Deniz Naki'ye yapılan saldırının arkasında Almanya'daki Türk ölüm mangaları mı var?" sorusunun derhal açıklanmasını isteyen Sol Parti lideri "Erdoğan rejimine eleştirisel bakan kişiler artık Almanya'da kendisini güvende hissetmeli" diye konuştu.

'İLLAKİ BİR CİNAYET Mİ İŞLENMELİ?'

İçişleri Bakanı Thomas de Maizière ve başbakan Angela Merkel'e de bizzat çağrı yapan Wagenknecht "Kucaklama siyasetinden vazgeçilmeli ve Erdoğan'ın kriminal ağının faaliyetlerine derhal son verilmeli. Kendime şu soruyu soruyorum; Erdoğan'ın ağına karşı harekete geçilmesi için daha ne olmalı? Bir şeylerin yapılması için illaki cinayet mi işlenmeli?" sorularını yöneltti.

AKP'li bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile Goslar kentinde hafta sonu gerçekleştirdiği görüşmeyi de eleştiren Sol Parti'nin önemli isimlerinden Wagenknecht devamla şu çağrıyı yaptı:

"Goslar'da verilen samimi pozlarla Erdoğan'ın Almanya'daki ajanlarına başarılı mücadele edilemez. Sol Parti Almanya'daki Türk ölüm mangalarına ilişkin federal hükümet kamuoyuna kapsamlı bir açıklama talep ediyor. İçişleri Bakanı Maizière'nin Erdoğan'ın imam ağı, ajanlar ve suç çetelerine karşı sonuç alıcı bir mücadele etmesi gerekiyor. Türk ajanlarının faaliyetlerinin yasaklanması için bütün hukuk araçları harekete geçirilmeli."