Van kayyumu, Türkiye’nin en büyük tesisini sattı

AKP tarafından, DBP’li Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum Murat Zorluoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait, kentin ve Türkiye’nin en büyük tarım ve hayvancılık tesisinin sattı.

AKP’nin Van’daki temsilcisi Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Vali Murat Zorluoğlu, belediyenin taşınmazlarını satmaya devam ediyor. Kayyum Zorluoğlu, daha önce belediyeye ait Oto Galeri Sitesi ve kapalı otoparkı satmıştı. Bunlarla yetinmeyen Van kayyumu şimdi de Türkiye’nin en büyük tarım ve hayvancılık tesisini sattı.

BELEDİYENİN MALLARINI YANDAŞLARINA SATMAYA DEVAM EDİYOR

Daha önce DBP'li yönetim tarafından 17.5 Milyon TL'ye satın alınan ve şimdiye kadar 12 Milyon TL'si ödenen Van Organize Tarım İşletmeleri (VOTAŞ) kayyum tarafından satıldı. VOTAŞ satışında komisyon başkanlığını Belediyenin Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar’ın yaptığı ihaleye, genel sekreter yardımcıları Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi ile komisyon üyeleri katıldı. 4 firmanın şartname aldığı, kapalı teklif usulü ile yapılan ihaleyi, katılımcı tek firma olan Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş., 19 Milyon 510 Bin TL’lik teklif ile kazandı. Kazanan firma ihale bedelinin yüzde 25’ini peşin, geri kalanı ise 18 taksit halinde ödeyecek. Türkiye'nin sayılı tarım ve hayvancılık tesislerinden biri olan VOTAŞ'ın içerisinde, 9 bin 500 dönüm metrekare ekili arazi,15 bin metrekare kapalı alanda 4 sağmal tesis, sağım hane, doğum hane ve genç hayvan ünitelerinden oluşan bin damızlık süt işletmesi, 4 milyon metrekare sulanabilen arazi, 11 bin meyve ağacı ve son teknoloji donanıma sahip pivot center sulama sistemi bulunuyor.