Türk devleti hamile kadını işkence ederek katletti

İşgalci Türk devletinin Efrîn’de cezaevine koyduğu hamile bir kadını işkence ederek katlettiği bildirildi.

32 yaşındaki Nemet Behcet Şêxo (32) adlı kadın,  bir süre önce eşi Xelil Nesan (36) ile birlikte Efrîn merkezindeki Qenber Hastanesi önünde Türk devletine bağlı çeteler tarafından kaçırılmıştı.

Yerel kaynaklara göre Nemet Behcet Şêxo ve Xelil Hesan 6 saat boyunca yoğun işkence seanslarının olduğu soruşturmaya maruz bırakıldı.

İşkence sonucunda hamile kadının hayatını kaybettiği bildirildi. MİT üyelerinin Nemet Behcet Şêxo’nun ailesini gerçek ölüm nedeninin ortaya çıkmaması için tehdit ettiği öğrenildi. Şêxo’nun ölüm nedeninin “sağlık sorunları” olarak gösterilmesini dayatan MİT’in aile bireylerini kaçıracakları yönünde tehditte bulunduğu bildirildi.

Nemet Behcet Şêxo’nun eşi Xelil Hesan’ın akıbeti ise bilinmiyor.

Mart 2018’den bu yana Türk işgali altında olan Efrîn’de bir terör ve çete rejimi oluşturuldu. Sistematik olarak savaş suçlarının işlendiği bir alana dönüşen kentte insan kaçırma, infaz, işkence, yağma, zorla göçertme gibi suçlar gündelik hale geldi.

Yılın başından bu yana yüzlerce sivil kaçırıldı. Efrîn’de sadece son iki ayda 25’i kadın olmak üzere 300’ü aşkın sivil kaçırıldı, en az 6 sivil katledildi.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü, Türk devletinin 29 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında da Efrîn’de en az 101 kişiyi kaçırdığını bildirmişti. Bunların 17’sinin kadın ve 3’ünün çocuk olduğu kaydedilmişti.