'Türk devleti Eyn İsa'ya saldırarak işgali derinleştirmek istiyor'

İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırıları devam ediyor. Özellikle Eyn İsa ve Girê Sipî neredeyse her gün bombalanıyor. QSD savaşçılarına göre Türk devleti işgali derinleştirmek istiyor.

Türk devleti son haftalarda Eyn İsa ve Girê Spî'ye yönelik saldırılarını tırmandırdı. Eyn İsa ilçe merkezi de dahil olmak üzere köyler ve M4 uluslararası yola yönelik hem ağır silahlarla bombalanırken, sızma girişimleri de oluyor.

Türk devletinin saldırılarını değerlendiren Eyn İsa QSD komutanlarından Karker Andok, son dönemde yoğunlaşan saldırıları değerlendirdi.

Gelebilecek her türlü saldırıya karşı hazır olduklarını ve sanuna kadar öz savunma haklarını kullanacaklarını dile getiren Karker Andok şöyle konuştu:

"Bu son süreçte Türk devleti ve çetelerinin Eyn İsa’ya yönelik saldırıları yoğunlaştı. Elbette bu saldırılardaki amacı, işgal ettiği alanların sınırlarını genişletmek, yine M4 uluslararası yolu ve Cizre bölgesi arasındaki bölgeyi koparmak ve işgali derinleştirmek istiyorlar. Türk devletinin burada yaptığı şey askeri boyutta bir savaş değil sadece, Türk devleti bu topraklar üzerindeki her canlıya karşı katliam yapmak istiyor. Ağır silahlarla halkın yerlerine saldırıyor, köyleri ve sivil evlerini bombalıyor. Yapılan mutabakata rağmen Türk devleti bu alanlara her türlü saldırıyor, ancak alanda güçleri bulunan Rusya ve Suriye rejimi sesiz kalıyor. İşgalci Türk devleti bir çok yerde askeri üslerini kurmuş, iki km Eyn İsa şehir merkezine yakınlaşmışlar. Askeri üslerini çoğaltmak istiyorlar. Şimdiye kadar 5-6 askeri nokta kurmuşlar. Ama buna karşı Rusya ve rejim hiç bir tavır ortaya koymuyor. Buradaki asıl olarak QSD ve Kürt halkı başta olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye halklarını hedef alınarak bitirilmek isteniyor. Ancak, biz de bu halkın savaşçıları ve çocukları olarak sonuna kadar direnmeye ve halkımızı korumaya devam edeceğiz."

QSD savaşçısı Murat Minbic ise, Türk devletinin dört yıldır Efrin başta olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye şehirlerine karşı işgal ve talan saldırılarında bulunduğunu hatırlattı.

Minbic şunları ifade etti:

"Son süreçte Eyn İsa üzerinde saldırılar gündelik hale geldi. Bu son süreçte işgal amaçlı iki defa sızma girişimi oldu. İşgal saldırılarında tüm teknik güçlerini kullanmalarına rağmen, QSD savaşçıları çok güçlü bir şekilde cevap verdiler ve saldırıları kırıldı. Sadece şehir değil, Türk devletinin bu saldırıları sadece QSD savaşçılarına karşı değil, özellikle halka karşı, halkın yoğun yaşadığı yerlere karşı oluyor. Ayrıca sadece işgal saldırılarıyla da yeterli kalmıyor. İşgal ettiği alanlarada da halka karşı insanlık dışı her tür uygulamayı yapıyor.

Ancak tüm bu saldırılara karşı QSD savaşçıları direndiği gibi halk da direniyor. Çünkü halk karşısındaki düşmanı çok iyi tanıyor ve ona karşı sonuna kadar direnişini sürdürüyor. QSD savaşçıları kimdir? Bu halkın çocuklarıdır ve bu halkın içinden gelmişlerdir. Bu nedenle halk da kendi çocuklarının yanında yer alıyor. QSD savaşçıları 24 saat tüm işgal saldırılarına karşı direniyor ve her türlü saldırıya karşı güçlü cevap veriyor. Ancak, bu alanda aynı zamanda Rusya ve Suriye rejim güçleri de bulunmalarına rağmen Türk devletinin saldırılarında onca sivil zarar görüyor, yaralanıyor ve hayatlarını kaybediyorlar. Ne Rusya, ne de Suriye rejimi tarafından hiç bir tavır ortaya konulmuyor.

Bizler bu halkın çocukları olarak kanımızın son damlasına kadar halkımızın savunmasını yapmaya ve olacak her türlü işgal saldırısına karşı direnmeye, kalkımızı ve topraklarımızı savunmaya devam edececeğiz."