Türk savaş uçakları sivilleri vurdu: 1 kişi şehit düştü

Türk savaş uçakları bir kez daha sivilleri bombaladı. Zap’a bağlı Sida köyünde bir araca yönelik saldırıda Xelil İbrahim Sidani isimli bir kişi şehit düştü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlediğini bildirdi.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“27 Şubat günü savaş uçakları saat 14.00’da Metina bölgesine bağlı Yekmalê köyü alanını, saat 18.00’da ise Gare bölgesine bağlı Şikeftiya köyü alanını bombalamıştır.

26 Şubat günü saat 12.00’da savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Şehit Diren alanını bombalamıştır.

Aynı gün saat 16.00’da ise işgalci TC ordusu Zap bölgesine bağlı Sida köyünde sivillere ait bir aracı hedeflemiştir. Katliamcı TC devletinin gerçekleştirdiği bu saldırıda Şeladize kasabasından olan Xelil İbrahim Sidani isimli bir yurttaş şehit düşmüştür. Eski köyleri olan Sida köyündeki arazilerine gelen sivil vatandaşlar işgalci TC ordusuna ait insansız hava araçlarının gözleminde bilinçli olarak hedeflenmiştir. Defalarca sivilleri alçakça yöntemler ile katleden bu işgalci zihniyet, yöre halkını korkutmaya ve sindirmeye çalışmaktadır. Bu alanda sivil vatandaşlarımız defalarca hedef alınmış ve onlarca yurttaşımız şehit düşmüştür. Kürtlere ölümden başka bir şeyi reva görmeyen bu zihniyetin gerçekleştirdiği katliamlardan hesap sormak Kürdistan gerillasının en temel görevi olmakla beraber, katledilen insanlarımızın kanının yerde bırakılmayacağı bilinmelidir.

Bu alçakça saldırıda şehit düşen Xelil İbrahim Sidani ailesine ve yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin anılarını mücadelemizi zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”