TSK'den Güney Kürdistan'da katliam: 10 ölü

Türk savaş uçaklarının dün gece Güney Kürdistan'da birçok farklı bölgeye düzenlediği hava saldırılarına yaşamını yitirenlerin sayısı 10'a çıktı.

Türk savaş uçaklarının dün gece Güney Kürdistan'ın Amediyê kentine bağlı Şeladizê kasabası ile Avaşin bölgesine düzenlediği hava saldırılarında katledilenlerin sayısı 10'a çıktı.

Amediyê'ye bağlı bağlı Rêkan ve Nerwê köyleri kırsalında bağ-bahçelerine giden sivil köylülere saat 21.00 sularında düzenlenen hava saldırılarında 3 kişinin yaşamını yitirdiği, bir kişinin ağır yaralı olduğu ve 3 kişinin de kayıp olduğu bilgisi gelmişti. Ancak daha sonra yaralı olduğu belirtilen kişi de yaşamını yitirdi.

Cenazeleri almak için bölgeye giden Şeladizeliler, kayıp olduğu belirtilen 3 kişinin de cenazesini buldu. Yaşamını yitirenler sivillerin Sida köyünden Ali Mistafa ile Ciger Mistafa kardeşler ile Sedat Sitki ve Kerya Dera köyünden Hakim Said isimli Kürdistanlılar olduğu kaydedildi.

Ancak cenazeleri daha sonra bulunan 3 kişinin kimlik bilgilerine henüz ulaşılamadı.

Diğer yandan Avaşin bölgesine bağlı Horê köyü kırsalına düzenlenen hava saldırılarında da Sarke köyünden Faxir Tahir, Deraluk kasabasından Şaban Said Dohuki ve Site köyünden İsmet Temer Said isimli sivillerin yaşamını yitirdiği bildirildi.