The Guardian: DAİŞ’liler İdlib üzerinden Türkiye’ye geçiyor

The Guardian gazetesi, El Nusra’nın işgalinde bulunan Suriye’nin İdlib kentinde bulunan çok sayıda DAİŞ’linin Türkiye üzerinden çeşitli ülkelere gittiklerini yazdı.

İngiliz gazetesi The Guardian gazetesi, El Nusra’nın işgalinde bulunan İdlib’ten çok sayıda DAİŞ elemanının Türkiye’ye sınırdan hiçbir işleme tabi tutulmadan geçtiğini yazdı. Haberde sınırı geçen ve ‘DAİŞ’in yabancı savaşçılar grubunda’ yer alan birisinin görüşlerine yer veren gazete, sınırı geçenlerin büyük bir kısmının Suudi Arabistan vatandaşı olduğunu belirtti.

BAŞTA AVRUPA OLMAK ÜZERE BİRÇOK ÜLKEYE GİDİYORLAR

DAİŞ’lilerin Türkiye’ye geçtikten sonra başta Avrupa olmak üzere Kuzey Afrika ülkeleri ile diğer Ortadoğu ülkelerine gittiğini yazan gazete, binlerce DAİŞ üyesi ailelerinin İdlib’te olduğunu ve buradan ayrılmak istediğini kaydetti. Sınırı geçenlerin Türkiye’nin sınıra yakın köylerinde bir süre kaldıklarını belirten gazete, cihatçıların sınırı geçmek için sınır askerlere 2 bin dolar para verdiğini, böylece herhangi bir işleme tabi tutulmadıklarına vurgu yaptı.

Sınırı geçen Abu Saad adlı DAİŞ’linin görüşlerine de yer veren gazete, yaklaşık 300 DAİŞ’linin şu an sınırı geçmek için hazır beklediğini söyledi.

Haberin orjinal metni: https://www.theguardian.com/world/2017/sep/12/hundreds-of-isis-defectors-mass-on-syrian-border-hoping-to-flee