Temelli: Halkın ittifakı AKP'yi tarihin çöplüğüne gönderecek!

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, 24 Haziran'ın hesap sorma günü olacağını belirtirken, 7 Haziran'da AKP'ye ders verdiklerini hatırlattı ve "Biz 40 yıldır hazırız bu yolculukta" vurgusunda bulundu.

HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, Mersin HDP İl Örgütü tarafından seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Temelli'ye MYK Üyesi İlknur Birol, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kadın Meclisi ve PM üyelerinden oluşan bir heyet eşlik etti.

Temelli, 24 Haziran'ın hesap sorma günü olacağını belirtirken, 7 Haziran'da AKP'ye ders verdiklerini hatırlattı ve "Biz 40 yıldır hazırız bu yolculukta" vurgusunda bulundu.

Temelli, savaş politikalarına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride de dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bu şaşkınlar savaş politikaları ve yolsuzlukla ayakta duruyorlar. Bunu sürdürebilmenin yegane yolu da baskı, şiddet ve tecrittir. 5 Nisan 2015’ten beri uygulanan, tecrit ve savaş politikasıdır. 5 Nisan 2015’ten beri ülkeyi tecrit altında tutuyorlar. Oysa 5 Nisan’dan önce 2013 Newrozu’nda bir mesaj okundu. Dendi ki, Türkiye’nin 100 yıllık tarihini değiştireceğiz, halkların bir arada yaşayacağı bir çözümü var edeceğiz.

Sayın Öcalan’ın o mesajına karşılık onlar 5 Nisan 2015’ten beri tecrit uyguluyorlar. Şimdi tecrit her yerde. Yaşamın her alanında, 24 Haziran’da bu tecride de son vereceğiz."

'KORKUYORLAR VE TELAŞ İÇİNDELER'

"Efrîn'i yağmaladılar, savaş siyasetini Efrîn'e de taşıdılar. Çünkü buradan beslenerek seçim kazanma hayalindeler" diyen Temelli, şu mesajları verdi:

"Korkunun ecele faydası yok, sizi 24 Haziran’da tarihin çöplüğüne göndereceğiz.

Korkuyorlar, bu halktan korkuyorlar. Telaşları bu yüzden. Çünkü Kürt halkının mücadelesi demokrasi mücadelesidir. Tıpkı Türkiye’de kadınların, gençlerin mücadelesinin demokrasi mücadelesi olması gibi. Barış mücadelesidir, özgürlük mücadelesidir."

'7 HAZİRAN'DAN BERİ HERKES HUZURSUZ'

Temelli, AKP'nin 7 Haziran seçim sonuçlarını kabul etmediğinden bugüne kadar tüm toplumun huzursuz olduğunu ifade ederek, "24 Haziran bu faşist iktidarın sonu olacak. Bunu başarabiliriz" dedi.

AKP'nin işçi ve emekçilere yönelik sömürü politikasına da değinen Temelli, Mersin'in aynı zamanda işsizliğin çok yüksek olduğu kentlerden olduğunu belirtti.

'KENDİLERİ GİTMEZ, BİZ GÖTÜRECEĞİZ!'

Temelli şunları da söyledi:

"Bu ülkenin her yerini cehenneme çeviren iktidarın gitme zamanı geldi. İktidardakiler kendiliğinden gitmez, iktidarları halklar götürür. Demokrasi mücadelesiyle sandıkta götürür. İşte bu yüzden sandığımıza sahip çıkacağız.

Bizim seçim çalışmalarımız diğerlerininkine benzemez. Biz sandığa sahip çıkarken, demokrasi ve barış mücadelesi veririz. Şimdi de bunu yapacağız. Yan yana geleceğiz, gücümüze güç katacağız. Bütün baskılara rağmen, cesaretle, başımız dik mücadelemizi yükselteceğiz, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Mutlaka kazanacağız!

Bugün 16 Nisan referandum sonuçlarından sonra 1 yıl geçti. 'Cumhurbaşkanı partili olabilir' dendi. Bunun ne gibi sonuçlar yaratacağının fragmanını izledik. Hani sinemada gelecek program pek yakında diye gösterirler ya, biz bunu bir yıl boyunca izledik. Böyle bir ülkede mi yaşamak istiyoruz? Bu bir yılda yaşadıklarımızı 5 yıl daha yaşamak mı istiyoruz? 1 yıl boyunca bunu tüm Türkiye halkları gördü. Bu filmi izlememek için bu makarayı değiştirmek zorundayız. HDP’nin filmini, umudun filmini göstermek zorundayız."

'ONLAR TELEVİZYONDAYSA, BİZ DE SOKAKTAYIZ'

Bütün medyayı da eline geçirmiş, günde 4 saat televizyonlar kara propaganda yapıyor. Nefretle, öfkeyle... Bütün insanları bu yalana inandırmaya çalışıyor. Yanına da erken seçim tellalını almış, insanları bu yalana ikna etmeye çalışıyor. Evet, her yerde sizin borunuz ötüyor olabilir. Ama ne yaparsanız yapın halkın sesini kısamazsınız. Onlar televizyonlardaysa biz de sokaktayız.

Halkları yan yana getirmek, mücadeleyi büyütmektir ittifak. Kadınlarla, emekçilerle yan yana gelmektir ittifak. Bu ittifak, halkların, emekçilerin, kadınların, gençlerin ittifakı senin cumhur ittifakını sandığa gömecek."