Siirt’te operasyon, Çukurca ve Lêlîkan’da eylem

HPG, Siirt’teki çatışmalarda 5 askerin öldürüldüğünü, 7 gerillanın bombardıman sonucu ‘şehadete ulaştığını’ açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Siirt’teki operasyon ve çatışmaların sonuçlarını açıkladı. HPG açıklamasında, Lêlîkan ve Çukurca’daki eylemlere ilişkin bilgiler de verildi.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

LELİKAN EYLEMİ

‘’20 Nisan günü saat 09.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan sınırları içerisinde olan Lêlîkan tepesindeki işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

2 ASKER ÖLÜDÜRLDÜ

Aynı gün saat 11.40 ve 14.00’da güçlerimiz, Lêlîkan tepesindeki düşman askerlerine yönelik suikast eylemleri düzenlemiştir. Bu eylemlerde 2 düşman askeri öldürülmüştür.

ÇUKURCA’DA EYLEM

21 Nisan günü (bugün) saat 09.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki işgalci TC ordusuna ait mevziilere yönelik eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

SİİRT’TE OPERASYON VE ÇATIŞMA

17 Nisan günü işgalci TC ordusu Siirt’in Herekol bölgesine bağlı Tepê Kulind, Tepê Şehit Berxwedan ve Şehit Êzime alanlarında çok sayıda insansız hava aracı, savaş uçakları ve kobra tipi taarruz helikopterleri ile geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 17.00 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Tepê Kulind, Tepê Şehit Berxwedan ve Şehit Êzime alanlarını yoğun bir şekilde bombalamıştır.

5 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

18 Nisan günü saat 05.00 sularında ise kobra tipi taarruz helikopterleri yine operasyon alanlarını yoğun bir şekilde bombalamış ve işgalci güçler skorsky helikopterler ile indirmeler yapmıştır. Güçlerimiz aynı gün saat 09.00 ve 09.45’te Tepê Kulind alanındaki operasyon birliklerine yönelik sabotaj eylemleri düzenlemiştir. Bu eylemlerde 5 düşman askeri öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylemler ardından işgalci güçler ölü ve yaralı askerleri skorksy tipi helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Yine aynı gün saat 10.30 sularında güçlerimiz yine Tepê Kulind alanında işgalci askerlere yönelik bir sabotaj eylemi daha düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Düzenlenen eylemler ardından işgalci güçler bu tepeyi bırakıp kaçmışlardır. Operasyon aynı gün saat 13.00 sularında geri çekilmiştir.

‘BOMBARDIMANDA 7 GERİLLA ŞEHADETE ULAŞTI’

Operasyon boyunca işgalci TC ordusu karadan güçlerimizin üzerine gidememiş ve operasyon alanlarını yoğun bir şekilde teknik kullanarak bombalamıştır. Düzenlenen bu bombardımanlarda 7 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.’’