Serhat'ta devrimci hamle: 55 asker öldü, 25 TIR yakıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi Serhat Eyaleti’nde başlatılan devrimci hamlesine ilişkin yeni bir bilanço yayınladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, bir çok noktada düzenlenen etkili eylemlerde 55 askerin öldüğü, 45 cenazenin üzerine gidildiğini bildirdi. Açıklamada, ayrıca 25 TIR ve 5 aracın imha edildiği, 2 kobra helikopter vurularak darbelendiği belirtildi.

HPG gerillaları Serhat Eyaleti’nde Şehit Mahir, Şehit Argeş ve Şehit Eylem Devrimci Hamlesi başlatmıştı.

Bu hamleye ilişkin, 27 Mayıs Cumartesi günü kısmi bilgiler içeren bir açıklama yapılmıştı.

HPG-BİM, Kayseri, Tokat ve Erzurum'dan getirilen özel güçlere yönelik devrimci hamlenin ayrıntılarını şöyle açıkladı:

“24 Mayıs günü saat 14:30'da Bazid ve Çaldıran arasında bulunan uluslararası yol trafiğe kapatılmış, toplanan yüzlerce araçtaki halka toplantı yapılmıştır. Yol kontrolu esnasında işgalci TC devletiyle çalışan 25 TIR ile 5 araç yakılmıştır. Gulizerkê karakolundan akşam saat 17:00'de eylem alanına müdahaleye gelen askerler güçlerimizce etkili vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucu 7 asker öldürülürken, 2'si ağır 6 asker de yaralanmıştır. Gulizerkê karakolu ve Zorava tepesinden müdahaleye gelen askerler tekrardan etkili vurulmuş 3 asker öldürülürken 1 askerde yaralanmıştır. Türk ordusu bu eylem alanı ve çevresini 2 keşif uçağının desteğiyle tank, obüs, havan ve kobralar ile yoğun bombalamıştır.

- 24 Mayıs – 25 Mayıs günleri bu alan tümden Gerilla güçlerimizin denetiminde kalmıştır. 25 Mayıs günü saat 05:00'te Zorava ve Gola tepelerinde bulunan askerler ile eylem alanına müdahale etmeye çalışan askerler pusu eylemi ile vurulmuş ve kuşatılmıştır. Kuşatılan bu düşman kolu tümden ihma edilmiştir. Burada daha önce de açıkladığımız üzere 1 BKC silahı ve 300 mermisi, 1 Melez silahı, 1 bomba-atar silahı ve raxtı ile 1 termal ve çok sayıda çanta ile yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Kuşatılan bu alan da 2 keşif uçağı ve 2 dron desteğiyle obüs, tank ve havanlar ile bombalanmıştır. Yine 2 kobra helikopter vurularak darbelenmiştir.

45 cenazenin üzerine gidilen ve toplamda 55 askerin öldüğü ve çok sayıda askerin yaralandığı eylemler de TC ordusu hareket edemez duruma getirilmiştir.

26 Mayıs günü alanın geneli savaş uçakları ve kobralar tarafından vurulurken, obüs ve havanlar ile bombardıman düzenlenmiştir.

Güçlerimiz tarafından başlatılan bu hamle devam etmektedir. Yeni eylemler hakkındaki ayrıntılar daha sonra açıklanacaktır.”