Reqa’nın yüzde 45’i QSD’nin kontrolü altında

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cihan Şêx Ehmed, kentin yüzde 45’ini kontrol altına aldıklarını açıkladı.

Reqa’daki 8 mahalleyi özgürleştirdiklerini belirten Ehmed, sivillerin kurtarılması için de ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Reqa’yı özgürleştirmek için "Büyük Cenk" adıyla başlattığı operasyonlara ilişkin kentin batı cephesinde ilk kez açıklama yaptı. Operasyonların 47'nci gününde Sebehîye Mahallesi’ndeki 4 katlı bir binanın üstünde yapılan açıklamaya, Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Sözcüsü Cihan Şêx Ehmed ve hamleyi yürüten komutanlar katıldı. Operasyonları başarılı bir şekilde yürüttüklerini kaydeden Ehmed, 8 mahalleyi özgürleştirerek, kentin yüzde 45’ini kontrol altına aldıklarını söyledi.

Ehmed, “Büyük Savaş” kapsamında yapılan operasyonları başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Bugüne kadar 8 mahalleyi özgürleştirdiklerini belirten Ehmed, “Reqa’nın yüzde 45’i bizim kontrolümüze geçti. 8 Mahalleyi özgürleştirdik. 6 mahallede de şiddetli çatışmalar devam ederken, 2 mahallenin de kurtarılması an meselesi. Güçlerimizin bu mahalleri de özgürleştirerek, yollarına devam edecek.”

20 gündür doğu, batı, güney ve kuzey cephelerinde Reqa’yı kuşatmaya alarak, operasyonlarına devam ettiklerini kaydeden Ehmed, “Reqa’yı 4 koldan kuşattık. Aldığımız her yere sonrasında temizlik operasyonları da gerçekleştiriyoruz. Güçlerimiz büyük bir temkinlilikle çetelerin döşediği mayınları temizleyerek, yollarına devam ediyor. Bugüne kadar binlerce sivili kurtardık. Bizim temel amacımız budur. Sivillerin kurtarılması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Sivilleri açtıkları koridorlardan güvenli bölgelere tahliye ettiklerini belirten Ehmed, Reqa’nın en kısa zamanda tamamen özgürleştirilerek, halka verileceğini vurguladı. Ehmed, güçlerinin fedai bir şekilde DAİŞ çetelerine yöneldiğini ifade ederek, tarihi Reqa operasyonuna katılan Şengal Kadın Birlikleri’nin (YJŞ) iki savaşçısının yaralandığı kaydetti. Ehmed, iki Êzidî savaşçısının kahramanca kentte esaret altında bulunan Êzidî kadınları kurtarmak isterken yaralandığını ifade etti.