‘Referandumda hayırın çıkması, hayırlara vesile olacaktır’

CİK: Müslümanlar bu Münkeri durdurmak için var gücüyle mücadele etmelidir. Biz Civaka İslamiya Kurdistan e olarak bu referandumda İslam’ın emri olarak 'hayır' diyoruz.

Yazılı bir açıklama yapan Civaka İslamiya Kurdistan e (CİK), “İslam ve insanlık karşıtı olan AKP MHP ve onların ortaklarına hayır” dedi.

İslam coğrafyasının kan gölüne döndüğünü, bu zulmün ve perişanlığın müsebbiblerini dışarıdan beslenseler de esasını Müslümanların tefekkür etmeksizin, körü körüne tarafgirlik yapmasından kaynaklandığını kaydeden CİK, şunları belirtti: “İslam ve insanlık düşmanları coğrafyamıza barışın ve huzurun gelmemesi için, içimizden sürekli diktatörler çıkarmışlardır. Dünyanın iktidarını ellerinde bulunduranların, bu diktatör güçleri ve kişileri desteklemeleri, bunun bariz tarihi ve güncel örnekleridir.

Dikkat edilirse kendilerini çok dindar olarak gösterenlerin, hemen hepsi kapitalist ve tağuti kesimler tarafından desteklenmiş, desteklenmektedirler. Saddam Hüseyin, Hüsnü Mübarek, Esed ailesi, İranlı Ruhani ve Hamaney gibileri hep dışarıdan desteklendiler. Tek adam oldular, milletlerinin ve coğrafyalarının canına okudular. Fakirlik, ölüm, gözyaşı ve huzursuzluk dışında İslam alemine hiçbir şey bırakmadılar. İslam’ın ve Müslümanların ocağına incir ağacı diktiler.

Son on beş yıldır Kürdistan’ın ve Türkiye’nin başına da böylesi bir diktatör musallat edilmiştir. İslam adını kullanarak DAİŞ terör örgütünü ve benzeri radikal İslam, insanlık düşmanları örgütleri destekledi. Suriye, Irak, Libya gibi yerlerde de insanlar vahşice öldürüldü. Ülkeler talan edildi ve tarih yok edildi. Bu fitne ve yıkımın en önemli figüranı da referandumla daha fazla tekleşmek isteyen ve zulmünü katmerleştirmek isteyen Erdoğan’dır.

Bu zulmün ve yıkımın, biz Müslümanlar tarafından durdurulması İlahi emirdir. Birileri bize İslam boyasına batan bu İslam karşıtlarını desteklememizi beklememelidir. Allah’ın ayeti olan adaletin tesisi bizim için Kurani bir emirdir. Para, mevki, makam ve korku karşısında bu zulme boyun eğmek ve ortak olmak İslam adına kabul edilemez. İman sahibi bireyler, bu zulme tekçiliğe ve zorbalığa ortak olamazlar. İman sahibi bireyler katle, savaşa, hırsızlığa, kumara, faize, fitneye, iftiraya ve münkere evet diyemez. Müslümanlar bu Münkeri durdurmak için var gücüyle mücadele etmelidir. Biz Civaka İslamiya Kurdistan e olarak bu referandumda İslam’ın emri olarak 'hayır' diyoruz. Bütün Müslüman kardeşlerimizi bu hayır cephesinde yer almaya ve aktif olarak çalışmalara çağırıyoruz.”