QSD, son 24 saatlik bilançoyu açıkladı

QSD Basın Merkezi, Efrîn’de yaşanan çatışma, işgal saldırıları ve direnişin 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

20 Ocak gününden itibaren işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarına ‘Çağın Direnişi’ ile karşılık veren QSD son 24 saattin bilançosunu açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi’nin yapmış olduğu açıklama şöyle:

EFRİN KENT MERKEZİ

İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çete grupları Efrîn kent merkezini ve Ênhecerê köyüne giden dört yolu dün sabah saatlerinden saat 11:00 kadar ağır silahlarla bombaladı.

Dün akşam saat 19:00’da işgalciler Eşrefiyê mahallesi ve kent merkezine yakın olan Turindê köylerini toplarla bombaladı.

ŞERA

Sarîncekê ve Duraqliya köyü cephesini işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çeteler dün saat 17:00 kadar toplarla bombaladı.

Bombardımandan sonra savaşçılarımızla işgalci güçler arasında çatışmalar yaşandı. Daha sonra Türk savaş uçakları Duraqliya köyünü bombaladı.

İşgalci ordu ve ona bağlı çeteler Dêrsiwanê köyünü ağır silahlarla sabah saatlerinden gece saat 11:00’a kadar bombaladı. Bombardıman sonucu sivil yerleşim yerleri zarar gördü.

ŞIYÊ

Şiyê ilçesine bağlı cephede işgalci ordu ve ona bağlı çeteler, ilçeye bağlı tüm köyleri ağır silahlarla bombaladı. Bombardıman dün akşamdan bu sabah saat 11:00 kadar devam etti.

İşgalci güçler Çeqela köyünü ağır silahlarla bombaladı. Bombardıman şu saatlere kadar da devam ediyor.

RACO

Qude köyü cephesinde savaşçılarımız ve işgalci güçler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Savaşçılarımız işgalcilerin bu cephe üzerindeki saldırılarını kırarak, işgalcilere ait bir miktar silah ele geçirdi. Çeteler geri çekilmek zorunda kaldı.

Bugün de sabah saatlerinden itibaren işgalci ordu ağır silahlarla Qude köyü ve çevresini bombalamakta, savaş uçakları da dolaşmaktadır.

BİLBİLÊ

İşgalci güçler ile savaşçılarımız arasında dün akşam saat 19:00’da yaşanan şiddetli çatışmalarda, düşmana ağır darbeler vuruldu. Düşmanın bir tankı imha edilmiştir.

Sabah saatlerinden itibaren işgalci orduya ait keşif uçakları Bilbilê ilçe merkezi üzerinde dolaşmakta, işgalciler ilçenin köy ve tepelerini ağır silahlarla bombalamaktadır.”