QSD: Efrin'de Türk ordusu ve çeteleri kırılıyor

QSD Genel Komutanlığı, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin yerleşmeye çalıştığı alanların tamamen temizlendiğini duyurdu.

Demokrtik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, Erfin’deki saldırı ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’de yerleşmeye çalıştığı yerlerin devrimci bir operasyonla temizlendiğini duyuruldu.

QSD, Türk devletinin Efrin’e saldırıları meşrulaştırmak için Reyhanlı’ya top atışları gerçekleştirdiği belirtti.

QSD Genel Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk devleti bölge üzerindeki planlarını bölgede yaşayan farklı etnik unsurları kandırarak hayata geçirmek istemektedir. İşgalci Türk ordusu, Türkiye’de eğittiği çeteler yoluyla Kürt ve Arap halkları arasında düşmanlık yaratma ve bölge halklarını birbirine kırdırma politikasını gütmektedir. Ancak bu planları şu ana kadar boşa çıkarılmış durumdadır.

SALDIRILAR KIRILDI

İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çeteler bugün öğle saatlerinde savaş uçakları, tank ve top atışları desteğinde sınıra yakın bazı bölgeler ile Efrin’e bağlı bazı köyleri yerleşerek işgal etme girişiminde bulunmuştur. Güçlerimiz akşam saatlerine doğru bu alanlardaki işgalci Türk askerleri ve ona bağlı çetelere geniş kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Beş farklı yerde gerçekleştirilen operasyonda Raco ilçesine bağlı Edema, Şadiya ve Surkê köyleri ile Bilbilê ilçesine bağlı Şingêlê köyü işgalci düşman askeri ve çetelerden tamamıyla temizlenmiştir. Ayrıca sınırın farklı yerlerinde yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çetelerin Efrin topraklarını işgal etme girişimleri boşa çıkarılmıştır.

SİVİLLER HEDEF ALINIYOR

Güçlerimize karşı karadan baş edemeyen işgalci Türk ordusu bir kez daha sivilleri hedef almıştır. Rubar Göçmen Kampı, Şêrawa ilçesine bağlı Cilbirê köyü ile Efrin’in diğer farklı noktalarında savaş uçaklarının bombardımanı sonucu birçok sivil yaşamını yitirmiştir.

TÜRKİYE, REYHANLIYI BOMBALIYOR

Ayrıca işgalci Türk devleti ve ordusu Efrin’e yönelik saldırılarını meşru kılmak için kendi topraklarındaki Hatay’a bağlı Reyhanlı ilçesini topa tutmakta; bunun sorumluluğunu gücümüze yüklemektedir. Sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda hiçbir alakamız olmadığını kamuoyuna belirtiyoruz. Efrin sınırı dışında bulunan bölge ve alanlar, hiçbir zaman güçlerimiz tarafından hedef alınmamıştır.