QSD: Cezaevinde durum kontrol altında

QSD Sözcüsü Kino Gabriyel, herhangi bir DAİŞ’linin kaçmadığını ve cezaevinde kontrolün sağlandığını duyurdu.

Hesekê’nin Xiwêran Mahallesi'ndeki Sina Cezaevinde tutulan yaklaşık 5 bin DAİŞ’li dün gece karışıklık çıkararak kaçma girişiminde bulundu. Olay üzerine güvenlik güçleri hızla olay yerine gelirken, Anti Terör Güçleri cezaevini abluka altına aldı. Yine kent üzerinde koalisyon uçakları dolaştı.

'KONTROL ALTINA ALDIK'

Konuya ilişkin QSD’nin resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yapan QSD Sözcüsü Kino Gabriyel, bazı DAİŞ’lilerin kaçtığına dair iddiaların doğru olmadığını kaydetti.
Karışıklık esnasında DAİŞ’li çetelerin cezaevinin alt katını kontrol altına aldığını ifade eden Gabriyel, "Cezaevinin iç giriş kapısını kırdılar ve odaları birbirinden ayıran duvarları kırdılar” dedi.
Olayın duyulmasıyla birlikte Anti Terör Güçlerinin duruma müdahale ettiğini vurgulayan Gabriyel, Anti Terör ekiplerinin hem cezaevi içinde hem de dışında durumu kontrol altına aldığını kaydetti.
Durumun şu an tamamen kendi kontrolleri altında olduğunu vurgulayan Gabriyel, kesinlikle herhangi bir DAİŞ'linin kaçmadığının altını çizdi.

'DESTEK VERİLMELİ'

Gabriyel, "Bu tarz olaylar DAİŞ’in kontrol altına alınması açısından QSD’nin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ancak tutuklu DAİŞ’liler ve kamplardaki aileleri için uluslararası toplum ve Uluslararası Koalisyon QSD’ye destek vermelidir."