PYD Kongresi: Almanya’nın yasakçı politikası DAİŞ’e hizmet ediyor

PYD Avrupa örgütünün 9’ncü Kongresi, Hollanda’da tartışmalarla devam ediyor. Kongrede okunan faaliyet raporunda Almanya sert bir dille eleştirildi.

Raporda, Almanya’nın PYD, YPG ve YPJ sembollerinin yasaklanmasına tepki gösterilerek, “Almanya, bu yasak ve saldırılarla DAİŞ’e hizmet ediyor” denildi.

Partiya Yekitiya Demokrat-Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) 9’ncü kongresi, tartışmalarla devam ediyor. Ortadoğu ve Avrupa’daki siyasi parti, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin konuşmalarıyla başlayan kongrenin öğleden sonraki bölümünde oluşturan divan ile yürütülen tartışmalarla yeni dönem için öneriler yapıldı.

Divan oluşumun ardından kongre iki yıllık PYD, kadın ve gençlik örgütlerinin faaliyet raporunun okunmasıyla devam etti. PYD’nin halkların demokratik ve özgürlükler içerisinde yaşama temelleri üzerine kurulduğuna dikkat çekilen raporda, “Yıllardır Avrupa’da faaliyet yürütmemize rağmen hala istediğimiz düzeye gelemedik. Bu da kuşkusuz önümüze koyduğumuz plan ve hedefleri yapmamıza engel olan nedenlerdi” denildi.

‘ALMANYA’NIN BU SALDIRILARI KABUL EDİLEMEZ’

PYD Avrupa Örgütü’nün raporunda, Almanya’nın Kürt politikası da sert bir dille eleştirilerek, yasaklanan sembollerinin kararlarına tepki gösterildi. Almanya’nın yasaklarına ilişkin raporda şunlara vurgu yapıldı: “Avrupa’daki faaliyetlerimize karşı saldırılar var. Özellikle Almanya’da sembollerimizin yasaklanması, bu saldırılarının açık ve net ifadesidir. Çünkü Avrupa’nın rolü Ortadoğu’daki politikalarda belirleyicidir. Biz Rojava’da ve Suriye’de DAİŞ gibi terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Bütün dünya bizim ile dayanışma içerisinde ve destek veriyor. Ancak Almanya PYD, YPG ve YPJ sembollerini yasaklıyor. Bu politikalar bir nevi DAİŞ’e hizmet anlamına geliyor. Bu saldırılar kabul edilmez. Almanya bir önce bu saldırılara son verilmeli ve DAİŞ’e karşı bu mücadelede bizimle dayanışma içerisinde olmalı.”