PKK Kasım ayı şehitlerini andı

PKK Merkez Komitesi şehit Delal Amed, Azê Malazgirt, Reşit Serdar, Kerim Kato ve BÖG komutanı Aynur Ada şahsında Kasım ayı şehitlerini andı.

Yazılı bir açıklama yapan PKK Merkez Komitesi, "Kasım ayı şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor; tüm halkımızı ve devrimci-demokratik güçleri değerli evlatları olan kahraman şehitlerimizi daha doğru anlamaya ve daha güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

PKK Merkez Komitesi'nin açıklaması şöyle: "Hareket ve halk olarak özgürce var olmak ve yaşamak için örgütlenmeye ve direnişe karar verdiğimiz yeni bir Kasım ayını yaşıyoruz. Bu, özgür toplum olarak yaşadığımız 42. Kasım ayı oluyor. Önder Apo’nun yaşadığı ikinci büyük kararlaşma sürecinin, partimiz PKK’nin kuruluşunun 41. yıl dönümü yaşanıyor. Daha şimdiden dört parça Kürdistan’da ve dünyanın dört bir yanında PKK’nin 41. kuruluş yıl dönümü kutlamaları başlamış bulunuyor. Bu kutlamaların her yıldan daha uzun süreli, coşkulu ve heyecanlı yaşanacağı anlaşılıyor.

Bu temelde başta Önder Apo olmak üzere tüm parti kadrolarının, yurtsever halkımızın ve dostlarımızın 42. parti bayramlarını şimdiden kutluyor; başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm halkımızı ve dostlarımızı bulundukları her yerde 27 Kasım Ulusal Diriliş Bayramımızı büyük coşku ve etkin mücadele içinde Kasım ayı boyunca kutlamaya çağırıyoruz.

BİNLERCE KAHRAMAN ŞEHİT DÜŞTÜ

Bilindiği gibi, PKK bir özgürlük öncüsü, fedai çizgisinde bir Önderlik ve Şehitler partisi oluyor. 41 yıllık mücadele tarihinin her bir yılında yüzlerce ve binlerce kahraman şehit vermiş bulunuyor. Büyük Devrimci Haki Karer’le başlayıp bugün Şehit Helmet’lere, Şervin’lere, Demhat ve Cemil’lere kadar uzanan kırk beş bin kişilik Şehitler Ordusunun komutasında yürüyor. Bu 41 yıllık büyük mücadele tarihinin her ayında ve gününde çok değerli şehitler verdiği gibi, Parti Ayımız olan Kasım ayında da Delal Amed, Azê Malazgirt, Reşit Serdar ve Kerim Kato gibi öncü militan ve komutanları şehit vermiş bulunuyor.

Hareket ve halk olarak Delal ve Azê yoldaşların şahadetinin ikinci yıl dönümünü, Reşit ve Kerim yoldaşların şahadetinin ise yedinci yıl dönümünü yaşıyoruz. Böyle bir yıl dönümü vesilesiyle PKK’nin öncü militanları, HPG ve YJA-Star’ın büyük komutanları, devrimci halk savaşı stratejik hamlemizin örnek ve başarılı yürütücüleri olan Delal, Azê, Reşit ve Kerim yoldaşları, onların şahsında tüm Kasım ayı şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyor; tüm halkımızı ve devrimci-demokratik güçleri değerli evlatları olan kahraman şehitlerimizi daha doğru anlamaya ve daha güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.

YÜZ YILIN ONUR DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ

Hareket ve halk olarak 42. özgür Kasım ayını faşist-soykırımcı TC işgaline karşı tarihi Rojava Özgürlük ve Onur Direnişi temelinde yaşıyoruz. Rojava Kürdistan halkımız ve Kuzey-Doğu Suriye halklarımız 9 Ekim tarihinden bu yana gerçek bir özgürlük ve direniş destanı yazıyor. Sömürgeci-soykırımcı AKP-MHP faşizmine ve gerisindeki tüm dünya gericiliğine tarihin en ağır darbesini vuruyor. Başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm ezilenlere özgürlük ve demokrasi için direnişte ilham kaynağı oluyor. 2 Kasım Dünya Rojava Günü eylemlerinde olduğu gibi, yeni alternatif bir dünyanın, özgür ve demokratik bir yaşamın mümkün olduğunu herkese gösteriyor.

Kobanê, Dêrik ve Girkê Lege’de olduğu gibi, soykırımcı işgalciliği taşla, sopayla, tükürükle vatan topraklarından kovmanın imkan dahilinde olduğunu herkese öğretiyor. Bu vesileyle yüzyılın bu Onur Direnişini selamlıyor, mutlaka kazanacağına dair sarsılmaz inancımızı belirtiyor, şehit Serwebûn Bengin şahsında tüm kahraman şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Başta Kürdistan halkımız olmak üzere tüm halkları ve devrimci-demokratik güçleri bu özgürlük ve onur direnişini daha güçlü sahiplenmeye ve desteklemeye çağırıyoruz.

BÖG KOMUTANI AYNUR ADA YOLDAŞ'I SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

Rojava Kürdistan’daki yüzyılın Onur Direnişi içerisinde Türkiye halklarının en değerli evlatları, kızları ve oğulları da işgalci-faşist AKP-MHP diktatörlüğüne karşı kahramanca savaşarak şehit düşüyorlar. Partimizin de içinde yer aldığı Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin (HBDH) kadro ve savaşçıları bu insanlık direnişinde Kuzey-Doğu Suriye halklarını yalnız bırakmıyorlar. Bu temelde DKP Merkez Komite üyesi ve BÖG komutanı değerli dostumuz Aynur Ada Yoldaş ile DKP-Birlik ve MLKP’nin çok değerli savaşçılarının bu onur savaşında şehit düştüklerini öğrenmiş bulunuyoruz.

Söz konusu dost örgütlerin acısını paylaşıyor, Aynur Ada yoldaş şahsında tüm HBDH şehitlerini saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Türkiye halklarının özgür, sevimli ve kahraman kızı Aynur Ada yoldaş, öncüleri olan Ulaş Bayraktaroğlu ve Ulaş Adalı’nın izinden yürümeyi başarmış inançlı bir devrimci oluyor. Faşist-soykırımcı TC işgalciliğine karşı Türkiye halklarının Kuzey-Doğu Suriye halklarıyla kardeşleşmesini temsil ediyor.

Kadın özgürlüğü temelindeki yeni özgür toplumun ve Kürdistan’ın özgürlüğüne dayanan demokratik Türkiye ve Ortadoğu’nun sembolü oluyor. Bu temelde tüm Türkiye kadınlarını, gençlerini ve halklarını, büyük devrimci Aynur Ada yoldaşın izinde yürüyerek faşist-işgalci AKP-MHP diktatörlüğüne karşı Kürt halkıyla ve Kuzey-Doğu Suriye halklarıyla kardeşleşmeye çağırıyoruz."