PJAK'tan ortak mücadele çağrısı

İran ve Rojhilat'ta devam eden halk eylemlerine ilişkin açıklama yapan PJAK, İran halklarına ortak mücadele etme ve yan yana durma çağrısı yaptı. 

İran ve Rojhilat'ta (Doğu Kürdistan) devam eden halk eylemlerine ilişkin açıklama yapan Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) İran halklarına ortak mücadele etme ve yan yana durma çağrısı yaptı. PJAK'ın resmi sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"İran'da Başta Meşhed ve Kirmanşan'da olmak üzere İran coğrafyasının tamamına yayılan eylemler, büyük değişimlerin önünü açma potansiyeline sahiptir. Tüm İran için demokratik bir değişimin önününü açabilir. 

Bazıları bilerek ya da bilmeyerek halkın bu itirazlarını sadece ekonomik nedenlere bağlamaktadır. Ama bilmeliyiz ki tüm sorunların kaynağında siyasi nedenler vardır. Demokratik çözüm olmadan ve domokratik siyaset yöntemine başvurmadan İran'ın hiçbir sorunu çözüme kavuşmayacaktır. Bu bağlamda köklü değişim ve dönüşüm için İran'da yapılan her türlü eylem meşrudur. 

"Halkın bu itirazlarını dışarıya bağlamamanın tek amacı eylemlerin bastırılmasıdır. Bu hassas ve olağanüstü ortak mücadele, yan yana durma ve örgütlenme İran halkları için büyük önem taşımakta ve demokrasi güçlerini korumak için büyük bir önem taşımaktadır. PJAK olarak başta Kürt halkı olmak üzere tüm İran halklarını özgürlük için verilen mücadelenin saflarına çağırıyoruz."