HDP’li Nusaybin ve Yüksekova belediyeleri de gasp edildi

Türk iktidarı Mardin’in Nusaybin belediyesi ile Hakkari’nin Yüksekova belediyesini de gasp ederek, HDP’li eşbaşkanların yerine kayyum atadı.

Kayyum atamalarından önce her iki belediyenin eşbaşkanları tutuklandı. Daha sonra bu tutuklamalar, kayyum atanmasına gerekçe olarak gösterildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 15 Ekim günü ev baskınlarının hedefi olarak gözaltına alınan HDP’li Nusaybin Belediye eşbaşkanları Semire Nergiz ve Ferhat Kut, Perşembe günü çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Nusaybin belediyesinin eşbaşkanları "örgüt üyesi olmak"la suçlandı. Bu suçlamaya eşbaşkanların "Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım" kampanyasına katılmaları ve gizli tanık ifadeleri gerekçe olarak gösterildi.

Türk hükümeti Nusaybin İlçe Kaymakamı Mehmet Balıkçılar’ı kayyum olarak atadı.

15 Ekim'de gözaltına alınan Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları İrfan Sarı ve Remziye Yaşar, benzer suçlamalarla Parşembe günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Yüksekova Belediyesi'ne İlçe Kaymakam Osman Doğramacı kayyum olarak atandı.

19 Ağustos'ta Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atandıktan sonra Karayazı ve Kulp belediyeleri de aynı şekilde gasp edilmişti.