Mahmut: Önceliğimiz işgale karşı birlikte Suriye’yi korumak

YPG sözcüsü Nuri Mahmut Suriye ordu güçlerinin bugün Efrin’e geçişine ilişkin, “Bugün Suriye ordu güçleri girer girmez işgalci Türk devletinin bombardımanına maruz kaldı ve 2 Suriye askeri şehit oldu” dedi.

ANF’ye konuşan YPG sözcüsü Nuri Mahmut Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Efrîn savunmasında yer almak için bugün Suriye ordusundan bir grubun Efrîn topraklarına giriş yaptığını belirtti.

Suriye topraklarının bir işgale maruz kaldığını belirten Mahmut, şöyle konuştu: “Suriye ordusu halen bu konuda dünya devletleri tarafından muhatap alınmaktadır. O yüzden Suriye sınırlarını korumak onların da görevidir.  Suriye’nin iç sorunları, Suriye’nin birliğini sağladıktan sonra tartışılıp konuşulacak.  Şu anda işgal saldırısına karşı birlikte savunma yapmak gerekiyor.  Bu da bizim gibi Suriye ordusunun da görevidir.

Bu temelde geçtiğimiz günlerde bir çağrımız olmuştu. Bugün Suriye ordusuna bağlı bir grup Türk devletinin işgal harekâtına karşı Suriye sınırının savunmasında yer almak üzere Efrîn topraklarına geçti. Ve geçer geçmez işgalci Türk devletinin bombardımanıyla yüz yüze kalmış ve 2 Suriye ordusu askeri şehit düşmüştür” dedi.