Maastricht buluşması direniş sloganlarıyla son buldu

Maastricht’te düzenlenen halklar buluşması verilen özgürlük, adalet ve direniş mesajları eşliğinde son buldu.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve onların dostlarının “Öcalan’a özgürlük, Rojava’ya statü” sloganıyla Hollanda’nın Maastricht kentinde gerçekleştirdiği halklar buluşması, yapılan konuşmalar ve atılan sloganlar eşliğinde verilen özgürlük, adalet ve direniş mesajıyla son buldu.

KOÇYİĞİT: ÇÖKÜŞTELER CABALARI NAFİLE

Etkinlikte söz alan HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Türk devletinin kayyum darbelerine tepki göstererek konuşmasına başladı. Mardin, Van ve Amed Büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasının hiçbir haklı gerekçesinin olmadığını söyleyen Koçyiğit, “Bu şekilde Kürt halkına diz çöktürmeye çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki, onlara diz çökecek ne bir Kürt ne de bir halk var. Çöküşle yüz yüze olan Erdoğan ve onun rejimi savaş ve kayyum politikaları ile ayakta kalmaya çalışıyor ama bu politika nafile gemi bir defa artık su almaya başladı, çöküşlerinin önüne kimse geçemez” şeklinde konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Türkiye siyasetindeki önemine değinen Koçyiğit tecrit politikasının ülkeyi içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini ifade ederek, Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce tam anlamıyla kaldırılması ve Öcalan ile tekrardan masaya oturulması gerektiğinin altını çizdi.

Koçyiğit’in ardından Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına söz alan Aliye Varto ise Kürt kadınların Öcalan’ın özgürlüğü için alanlarda olmaya devam edeceğine vurgu yaparak, bütün kadınları Kürt Kadın Hareketi etrafında daha sıkı birleşmeye çağırdı.

Öte yandan birçok kurum adına yapılan konuşmalarda, Öcalan’a özgürlük istenirken, Türk devletinin Rojava’ya dönük tehditlerine karşı herkesin ayakta olması gerektiği çağrısı yapıldı.

TUNÇ: SONLARI EVREN GİBİ OLACAK!

Yapılan konuşmaların ardından sahne alan Ferhat Tunç ise Erdoğan’ın Kürt siyasetçilere dönük tehditlerine tepki göstererek konuşmasına başladı. Tunç “Hatırlarsınız Kenan Evren’i şimdi soruyorum bunların onlardan hiçbir farkı var mı? Evren’in gittiği yer belli oldu, bunlarında gideceği yer aynısı olacak çünkü vicdansızlığın, adaletsizliğin ve hukuksuzluğun hiçbir geleceği yoktur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından alanda toplanan binlerce insan Ferhat Tunç ve Serhado’nun seslendirdiği direniş marşları eşliğinde halaya durarak aynı zamanda attıkları sloganlarla direniş mesajları verdi.