Kürtler ve Ermeniler katliam anıtını ziyaret etti

Ermeni Soykırımı'nın yıl dönümünde, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yaşayan Kürtler ve Ermeniler, katliam anıtını ziyaret ettiler.

Ermenistan'da yaşayan Kürtler ve Ermeniler, katliam anıtını ziyaret etti. Ermenistan Parlamentosu'ndan Hasanov, Türk devletini soykırımı tanımaya çağırırken, "PKK ve Önder Apo öncülüğünde Kürt halkı ve Kürdistan coğrafyasının özgürleşeceğini umuyorum" dedi.

Ermeni Soykırımı'nın yıl dönümünde, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yaşayan Kürtler ve Ermeniler, katliam anıtını ziyaret ettiler.

Halk ellerinde karanfiller ile soykırım anıtının önüne gitti ve orada anıta karanfilleri bırakarak dualar etti.

Kürdistanlılar da karanfiller ve KCK flamaları ile merasime katıldılar. Kürtler siyah bir bezin üzerinde, "Kürt halkı olarak Ermeni Soykırımı'nı kınıyoruz" yazılı pankartı taşıdılar.

HASANOV: SOYKIRIMI TANIYIN

Kürt Parlamenter Kinyas Hasanov, Türk devletinin aynı yöntem ile bugün Kürt halkına karşı bir soykırım başlattığını söyledi.

Ermenistan basınına konuşan Ermenistan Parlamentosu'ndaki Kürt Parlamenter Kinyas Hasanov, Türkiye'nin soykırımı tanımasını istedi.

'KÜRTLERE DE SOYKIRIM YAPMAK İSTİYOR'

Hasanov, şunları söyledi: "Türk devleti sadece Ermeni halkına dönük soykırım gerçekleştirmemiştir; aynı zamanda Êzidî halkımızı da soykırıma uğratmıştır. Bunun için biz bu acıyı paylaşıyoruz. Türk devleti şimdi de farklı yöntemler ile Kürt halkını soykırıma uğratmaktadır. Onlarca Kürt siyasetçiyi ve binlerce Kürdü şu an esir almıştır. Kürt halkının dili yasaklanmıştır. Bugün Şengal'de yeni katliamlar uygulamak için binlerce askerini Güney Kürdistan bölgesine yerleştirmiştir. Kürdistan'ın Rojava bölgesinde de aynı yöntemleri uygulayarak Kürtlerin iradesini tanımamak için her şeyi yapmaktadır. PKK ve Önder Apo öncülüğünde Kürt hakı ve Kürdistan coğrafyasının özgürleşeceğini umuyorum.”

Konuşmasının sonunda uluslararası güçlere çağrıda bulunan Hasanov, Türk devletinin Kürdistan'da uyguladığı politikalara gözlerini kapatmamalarını ve Türk devletine baskı yapmalarını istedi.