Kürtler Almanya, Avustralya ve Japonya'da sokakta

Almanya, Avustralya ve Japonya'da Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Eylemlerde, Efrîn'in AKP'nin mezarı olacağı mesajı verildi.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal girişimi, DKTM ve Alman Pazartesi Mitingleri Tertip Komitesi'nin çağrısıyla protesto edildi. Şehir merkezinin en kalabalık caddesi Königstr'de bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, Efrîn'e sahip çıktı.

Kürdistanlıların yanı sıra Almanların da katıldığı eylemde, MLKP ve Haziran Hareketi temsilcileri de katılarak konuşma yaptı. Mitingde yapılan konuşmalarda Efrîn ruhuna sahip çıkılması gerektiği belirtildi.

Eylemde sık sık 'Bijî Serok Apo', 'Bijî berxwedana Efrîne, 'Bijî YPG-YPJ' sloganları atıldı.

MELBOURNE

Avustralya'nın Melbourne kentinde Victoria Kürt Demokratik Toplum Merkezi (NAV-KURD) öncülüğünde ve Kürdistan İçin Avustralyalılar grubunun desteği ile Efrîn eylemi düzenlendi.

Türk konsolosluğu önündeki eyleme, Kürdistanlıların yanı sıra Avustralyalılar da katıldı. Yeşiller Partisi Senatörü Janet Rice, Ulusal Eğitim Sendikası Sekreteri Collin Long ve Sosyalist Parti adına Sue Bolton da eylemde konuşma yaptı.

Eylemde, Avustralya'nın Türkiye'deki büyükelçisini derhal geri çekme çağrısı yapıldı.

'Terörist Erdoğan', 'Türkiye elini Efrîn'den çek' sloganlarının atıldığı eylemde, 27 Ocak'ta yapılması planlanan eyleme de katılım çağrısında bulunuldu.

TOKYO

Japonya’nın başkenti Tokyo'da yaşayan Kürtler BM binasının önünde bir araya gelerek Efrîn'e dönük işgalci saldırıları protesto etti.

Eylemin güvenliğini de Komala Çanda Kurden Japan aldı.

Eylemdeki basın açıklamasında, "Kobanê'de büyük bir yenilgiye uğrayan AKP'ye Efrîn de mezar olacaktır" denildi.