Emekçiler AKP’nin OHAL faşizmine dur dedi- YENİLENDİ

KESK çağrısıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda binlerin katılımıyla "OHAL değil demokrasi istiyoruz" mitingi düzenlendi.

Meydana akın eden binlerce kamu emekçisi, AKP faşizmine, KHK düzenine, yaşamın her alanındaki tek tipleşme önünde diz çökmeyeceklerinin mesajını verdi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlediği “OHAL değil demokrasi istiyoruz” mitinginde, AKP’nin gerici, faşist politikalarına yeter denildi. Miting öncesi Bakırköy Dikilitaş'ta bir araya gelen kamu emekçiler, "OHAL'e hayır, ekmek, adalet, özgürlük", "OHAL/KHK düzenine teslim olmayacağız; birleşelim, örgütlenelim, kazanalım", "OHAL kaldırılsın KHK'lar iptal edilsin", "Ekmek ve hürriyet için işgal, grev, direniş", "OHAL işçi cinayetlerine, hak gasplarına karşı direniyoruz", "OHAL kaldırılsın özgürlük istiyoruz" yazılı pankartlarla Özgürlük Meydanı'na yürüdü.

NURİYE VE SEMİH YAŞAYACAK

KESK Eş Başkanı Aysun Gezen, Eğitim Sen Genel Başkanı Ayfer Aytekin Aydoğan, CHP milletvekilleri, HDP, ESP, HDK, Birleşik Haziran Hareketi, SGD, Devrimci Parti, İşçi Meclisleri, EMEP, EHP ve çok sayıda siyasi parti ile demokratik kurumun katıldığı yürüyüşte; KHK zulmüne karşı açlık grevinin 313. gününde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça selamlandı. İki eğitimcinin resminin yer aldığı, "Nuriye ve Semih yaşayacak" yazılı pankart açıldı. Sık sık, “Faşizme karşı omuz omuza”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, "Nuriye, Semih onurumuzdur", "Özgür basın susturulamaz", "İşimizi geri istiyoruz", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

YILANCI: OHAL BASKILARINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Cezaevlerindeki tek tip elbise dayatmasından hukuksuz ihraçlara, gazetecilerin ve siyasetçilerin tutsak edilmesinden belediyelerdeki kayyım atanmasına AKP’nin faşizan politikalarına geçit verilmeyeceği sözü verilen mitingde ilk konuşma KESK dönem sözcüsü Kazım Yılancı tarafından yapıldı. “Yürekleri eşitlikten, özgürlükten, kardeşlikten, barıştan yana atan dostlar; emeğin aldığı bir dünyaya inanlar, karanlığa teslim olmayanlar merhaba” diyerek kitleyi selamlayan Yılancı, tüm toplum üzerine yaratılmak istenilen kuşatmaya rağmen, emek ve demokrasi mücadelesi sürdürdüklerini vurguladı. Yılancı, OHAL ile artan baskılara boyun eğmediklerini ve boyun eğmeyeceklerini kaydetti.

GEZEN: ÖZGÜRLÜK BİR ÜTOPYA DEĞİL

Yılancı’dan sonra kürsüye çıkan KESK Eş Başkanı Aysun Gezen, kitleyi, “Emekten yana bir ülke kurmak için mücadeleden asla vazgeçmeyenler merhaba” diye selamladı. OHAL kapsamında yaşanan hukuksuz ve haksız uygulamaları tek tek sıralayan Gezen, bugüne kadar çıkan 31 KHK ile eğitimden sağlığa, yargıdan ekonomiye, kamu personel rejiminden çalışma yaşamına kadar 300’ün üzerinde yasada, 1000’nin üzerinde kalıcı mevzuat yapıldığına; yüz binin üzerinde kamu çalışanının hiçbir gerekçe, somut delil olmadan, işinden, geleceğinden edildiğine dikkat çekti. Darbeyi Allah’ın lütfu olarak gören AKP-Saray rejiminin OHAL’i Türkiye’de siyasal, toplumsal yapısında köklü değişikliler gerçekleştirmek için kullandığını vurgulayan Gezen, “Bu karanlık tablo hiçbirimizi korkutmasın, her türlü baskı ve zorbalığa rağmen; biz Gezi direnişiyle eşitliğin, özgürlüğün ütopya olmadığını gösteren milyonlarız. Birlikte başaracağız; eşit, özgür, adil, barış içinde, demokratik, laik bir ülkeyi kendi mahir ellerimizle kuracağız” dedi.

‘BİRLİKTE ZİNCİRLERİ YİNE KIRACAĞIZ’

KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik ise, OHAL zulmüne karşı tüm emekçileri tarihsel rolünü oynamaya davet etti. İşçi sınıfının, emekçilerin, ezilenlerin, kadınların ve ötekileştirenlerin ancak bu faşist ablukayı kırabileceğini kaydeden Bozgeyik, “Faşizmi yerle bir edecek güce ve birikime sahibiz. Öfkemizi biliyor, umudumuzu büyütüyoruz. Geçmişte nasıl zincirleri kırmışsak bugün de gerçi, faşist, militarist kuşatmayı, inşa edilmekte olan yeni rejimi geri püskürteceğiz” diye konuştu.

Sık sık şiirlerin seslendirdiği mitingde, kitle sanatçı Erdal Günay’in şarkılarıyla coştu. Binler el ele verip halay çekti.