KDP ile YNK arasındaki gerginlik artıyor

KDP ile YNK arasındaki gerginlik büyüyor. YNK yöneticilerinden Mahmud Sengawi, Hewlêr'e sokulmadı, KDP binasına silahlı saldırı oldu.

KDP ile YNK arasındaki çelişkiler her seferinde farklı bir biçimde kendisini dışa vuruyor. Dün YNK yöneticilerinden Mahmud Sengawi, Hewlêr’e geçmek istedi ancak KDP asayişi tarafından kente sokulmadı.

Bu gelişme YNK içinde ciddi rahatsızlığa neden oldu. YNK yöneticilerinden Pawel Talabani, Lahor Şeyh Cengi Talabani başta olmak üzere YNK Merkez Komite üyeleri ile Çimen Çemçemal, Germiyan mıntıkasındaki aşiret reisleri, Sengawi’yi ziyaret ederek rahatsızlıklarını dile getirdi.

YNK 1. Sekreter Yardımcısı Kosret Ali Resul de KDP Genel Başkanı Mesud Barzani’ye tepkilerini ve rahatsızlıklarını dile getiren bir mektup gönderdi.

KDP İL BAŞKANLIĞINA SİLAHLI SALDIRI!

Sengawi’nin Hewlêr’e sokulmaması YNK ile KDP arasında başlayan gerginliğin ardından, akşam saatlerinde KDP’nin Süleymaniye Salim Caddesi'ndeki İl Başkanlığına silahlı saldırı oldu. KDP il Başkanlığı'nda görevli peşmergelerin de karşılık vermesi üzerine kısa süreli bir çatışma yaşandı. Gerginlik sabaha kadar Süleymaniye’nin çeşitli yerlerinden gelen silah sesleri ile devam etti.

KDP: SORUMLU YNK

KDP, Süleymaniye İl Başkanlığı'na açılan ateş üzerine YNK’yi sorumlu tutan bir açıklama yaptı. KDP tarafından yapılan açıklamada, il başkanlıklarının YNK asayişinin sorumluluğu altında olduğu belirtilerek, saldırıdan YNK sorumlu tutuldu. KDP, il başkanlıklarındaki görevlilere herhangi bir şey olması durumunda, Hewlêr’de karşılık verileceği tehdidinde de bulundu.

YNK: ARAŞTIRIYORUZ

YNK ise ateşin bir araçtan yapıldığını belirtti. Açıklamada, araç ve araçtaki kişilerin tespiti için çalışma başlatıldığı vurgulandı.