KDP, Heftanîn-Metina alanında provokasyon peşinde

KDP, gerilla alanları olan Heftanîn-Metina hattında provokasyon peşinde. Şengal’i savunmasız bırakıp kaçan Serbest Lezgin ve Zerevan güçleri sorumlusu Aziz Weysi'nin provokasyon hazırlığı yaptığı belirtiliyor.

Başûrê Kurdistan’ı Türk devletine peşkeş çeken ve başta Kürt Özgürlük Hareketi olmak üzere Kürt hareketlerine karşı işgalcilerle birlikte hareket eden KDP, Türk devleti sıkışınca kendisi devreye girmeye çalışıyor. Türk devletinin işgal saldırıları gerilla direnişi ile durdurulunca KDP, bu kez oyunlarına Irak ve YNK’yi çekerek bazı alanları işgal etmeye çalışıyor.

KİRLİ PLANA IRAK DA DAHİL EDİLMEK İSTENİYOR

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, KDP’nin askeri sorumluları Serbest Lezgin ve Aziz Weysi, Ekim ayı başından itibaren gerilla alanlarında provokasyon yapmak için bazı çalışmalar yürütüyor.

Serbest Lezgin ve Aziz Weysi'nin, provokasyonlarına Irak sınır güvenliği güçlerini de dahil etmeyi hedefliyor. 15 Ekim 2020 tarihinde KDP Duhok Peşmerge Komutanlığı sorumlularından Şeyh Elo ve Serbest Lezgin, Zerevani güçleri sorumlusu Aziz Weysi ve Brust adındaki Parastin bölge sorumlusu, Irak hükümetine bağlı askeri bir heyetin ve TC istihbaratından bir heyetin içinde yer aldı, 30 araçlık bir konvoy ile saat 13:00 civarında Kanimasi nahiyesine geçti. Bu kişilerin Irak Sınır Muhafızlarına bağlı Kanimasi üssünde toplantı yaptıkları belirtildi. Bu toplantı sonucunda Irak ordusuna bağlı güçlerin Kanimasi-Zaxo hattında bazı yerleri tutmasının kendilerinden talep edildiği ve Özgürlük Hareketine karşı ortak istihbarat çalışmalarında bulunmaları istendi. Irak güçleri de kirli politikalara alet edilmek isteniyor.

HEDEF; PEŞMERGEYİ GERİLLAYA KARŞI SAVAŞTIRMAK

Söz konusu heyette yer alan KDP genel askeri istihbarat sorumlusu Brust adındaki kişinin toplantıdan sonra, 'gerillanın peşmergeye saldıracağı’ yönünde kirli bilgi yaydığı ifade edildi. Böylece peşmergenin gerillaya karşı savaştırılmaya çalışıldığı, Zaxo alanındaki peşmerge güçlerinin intişar pozisyonuna geçirildiği kaydedildi. KDP'nin bu söylemleri yayarak Metina ve Heftanîn alanlarına güç yığmaya çalıştığı öğrenildi.
 
Ayrıca Metina-Heftanîn alanında KDP güçleri tarafından tutulan yerlere, önümüzdeki birkaç günde Aziz Weysi’ye  bağlı Zerevan güçlerinin yerleştirileceği ifade ediliyor.