KCK'den Ramazan Bayramı mesajı

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi yayımladığı mesajda, İslam aleminin ve Kürt halkının Ramazan Bayramını kutladı.

KCK Halklar ve İnançlar Komitesi Ramazan Bayramı vesilesiyle yazılı bir açıklama yayımladı. Tüm İslam alemine Ramazan bayramının, barış ve kardeşliğin hakim olacağı, adalet, eşitlik, ve özgürlüğün sağlanacağı günlere vesile olmasını dileyen KCK Halklar ve İnançlar Komitesi'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bu bayramı da Müslüman halklar çok ciddi sorunlarla karşılamaktadır. Başta Ortadoğu'da olmak üzere Müslüman halkların yaşadığı birçok coğrafyada savaşlar, ekonomik sorunlar, baskıcı politikaların artırdığı siyasal sorunlar yaşanmaktadır. Günümüzde Suriye, Irak, Türkiye ve Kürdistan bu tür sorunların en ağırlarının yaşandığı ülkeler olmaktadır.

Kuşkusuz ki Müslüman halklar içinde varlığı soykırım tehlikesi altında olan Kürt halkıdır. Kürt halkının uluslararası sistemce varlığının inkar edilmesi, Erdoğan-Bahçeli faşist diktatörlüğünün soykırım politikalarına dayanak sunmaktadır. Kürt halkı yüz yıllardır birlikte yaşadığı Türk, Arap, Fars, Asuri-Süryani, Ermeni, Azeri ve adlarını anmadığımız bölgesindeki tüm halklarla kardeşçe yaşamak istemektedir. Kürt halkının bu kardeşlik kültürüne, Erdoğan ‘tek tek’ şeklinde sloganlaştırdığı ırkçı politikayla bu gün katliam düzeyine vardırılmış saldırılarla karşılık vermektedir."

'ERDOĞAN KÜRT HALKININ EVLATLARINI ÖLDÜRMEKLE ÖVÜNEN BİR CANİDİR'

Türk devletinin, Sûr, Cîzir, Sîlopîya, Şirnex, Nisebîn ve Efrîn'nin ardından son aylarda da Bradost alanında Başur Kürdistan’ına yönelik işgal saldırıları başlattığına dikkat çekilen açıklamada, "Erdoğan ve AKP'nin Kürt düşmanlığı o derece sınır tanımaz bir ahlaksızlıkla sürmektedir ki Ramazan ayı boyunca katıldıkları tüm sahur ve iftarlarda bile öldürdük dedikleri Kürt gençlerinin sayısını vererek propaganda etmekten çekinmemiştir.

Bu gayri insani ve gayri dini durum, bu faşist kliğin bir vampir gibi Kürt kanıdan beslenmeyi kendisi için çıkar yol bellediğini göstermektedir. Hayırlara vesile olsun diye oruç tutmuş Müslümanların iyi niyetle açtıkları oruçlarında öldürdüğü insanların sayı çokluğunu başarı olarak sunmanın hiçbir din ve inançta yeri olmamıştır. Olamaz. Bunu ancak insanlıktan çıkmış, gözü kan bürümüş iktidar hastası bir müşrik yapabilir. Erdoğan Kürt halkının evlatlarını öldürmekle övünen bir canidir. Kerbela’da bebekleri ve kadınları katledenlerden hiçbir farkı yoktur. Hüseyini bir halk olan Kürt halkı karşısında Erdoğan ve şürekâsı saltanat düşkünü Yezid tayfası rolündedir" denildi.

ERDOĞAN'IN ASIL AMACI SALTANATININ SÜRDÜRMEK

"Erdoğan ve AKP Kürt katliamcılığı Türk halkının vicdanını kirletmekte, ahlakını bozmaktadır" denilen açıklamada devamla şunlar kaydedildi: "Emekçi ve yoksulların temiz duygularıyla niyet ederek büyük hayırlar için tutukları oruçlarını bile istismar etmekten çekinmemiştir. İnanıyoruz ki bu Ramazan Bayramı halklarımızı katleden, vicdanlarını kirleten bu faşist güruhtan kurtulacak zamanın başlangıç günleri olur."

Ramazan bayramının hemen akabinde Türkiye ve Bakur Kürdistan'da seçim sandıklarına gidileceği hatırlatılan açıklamada, "Son haftalarda Erdoğan ve AKP seçim propagandasına Kandil, Şengal ve Maxmur mülteci kampındaki halkımızı hedef göstererek saldırganlığını yeni bir aşamaya çıkarmıştır.

Erdoğan ve AKP'nin din istismarı üzerine inşa ettiği milliyetçikle aldattığı kesimlerin faşist gerçekliğini görmemesi için yeniden Kürt öldürmeyi, Kürdistan'da işgal saldırılarını artıracağını dillendirmektedir. Kürtlere karşı savaşı iktidarını korumanın tek yolu görmektedir. Bu son tehditlerle Erdoğan ve AKP'nin yıllardır ‘terör, bölücülük, vatan ve milletin bekası’ gerekçelerine dayandırarak tırmandırdığı Kürt halkına karşı savaşın asıl sebebinin sarayda kurduğu saltanatını sürdürmek olduğunu bir kez daha çok net göstermiştir" denildi.

HALKIMIZIN KATİLİNE DESTEK VERMEYİN

Başta mütedeyyinler olmak üzere Türkiye'deki her kesime çağrıda bulunan KCK Halklar ve İnançlar Komitesi yayımladığı mesajı şöyle: "İnancınızı iktidarda kalmak için kirleten Erdoğan ve AKP'ye 24 Haziran seçimlerinde oy vermemenizdir. Şimdiye kadar değişik nedenlerle AKP ve Erdoğan’a oy vermiş Kürtleri de halkımızın katiline destek vermemeye, suçlarına ortak olmamaya çağırıyor ve bundan böyle AKP ve Erdoğan’a oy vermeyin diyoruz. Bugün Türkiye ve Kürdistan'da en İslam'ı, en insani ve en demokratik tutum AKP ve Erdoğan’a karşı tavır almak, mücadele etmektir.

Saygı değer Kürdistanlılar; bu bayrama da halk olarak direniş içinde girdik. Faşist sömürgecilik Kürt soykırımını tamamlamak için son üç yıldır yoğun saldırılar yapmaktadır. Bilindiği gibi sömürgeciler, her zaman Kürt soykırım saldırılarını uluslararası sistemden aldıkları güç ve Kürt hainlerinden aldıkları destekle yapmıştır. Halkımız dört parça Kürdistan'da bugün de böyle bir saldırı konseptiyle karşı karşıyadır. Tüm halkımız bu gerçekliği bilerek bu bayramda birliğini güçlendirip faşist soykırım rejimine karşı dört parçada mücadelesini yükseltmelidir."

ŞEHİTLERİMİZİ DAHA GÜÇLÜ SAHİPLENMELİ VE ANMALIYIZ

Kürt kanı üzerinden siyaset yaparak saltanatını sürdürmeye çalışan faşist sömürgeciliğe karşı mümince bir duruşa dayanan mücadeleden başka yol olmadığı belirtilen açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: "Faşist sömürgeci soykırımcı sistem yenilgiye uğratılmadan bayramlarımızı özgür kimliğimizle kutlayamayız. Böyle bir mücadele için 24 Haziran seçimlerinde Erdoğan ve AKP'ye oy vermemek önemli olmakla birlikte asıl kazandıracak mücadelenin her yerde zulme karşı yükselteceğimiz direniş olacağını belirtmek istiyoruz.

Bu bayramda da şehitlerimizi daha güçlü sahiplenmeli ve anmalıyız. Başta şehit aileleri olmak üzere tutuklu aileleriyle dayanışmamızı da en üst düzeyde göstermeliyiz. Bizlerde bu bayram vesilesiyle şehitlerimizin anıları önünde bir kez daha eğiliyor hareket olarak verdiğimiz sözün gereklerini yerine getireceğimizi bir kez daha yineliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle şehit ailelerimiz şahsında tüm Kürdistanlıların bayramını kutluyoruz. Bu bayram münasebetiyle başta Türkiye halkları olmak üzere Arap Fars ve diğer Müslüman halkların demokratik birliğini güçlendirmeye, insanlık düşmanı DAİŞ çetesi ve soykırımcı Erdoğan-Bahçeli faşist rejimine karşı mücadele etmeye çağırıyor, Ramazan bayramlarını kutluyoruz.”