KCK: Adil Murad’ın vefatı halkımız için büyük bir kayıp olmuştur

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, önceki gün hayatını kaybeden YNK Merkez Komite Üyesi Adil Murad için, taziye mesajı yayımladı.

KCK Yürütme Konseyi imzasıyla yayımlanan mesaj şöyle:

‘’Kürt Halkının özgürlük mücadelesinin büyük bir emekdarı, seçkin siyasetcisi, usta bir diplomatı ve cesur bir peşmergesi olan, YNK’nin kurucu üyesi ve Parti Meclisi sekreteri Adil Murat kardeşimizin vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Tüm hayatını Kürtlerin onurlu özgürlük davasına adayan ve halkımızın kalbinde yer edinen bu müstesna insanın vefatı halkımız açısından büyük bir kayıp olmuştur. Hepimizi derin bir kedere boğan bu acı günde, merhum Adil Murad’ın değerli ailesi ve YNK  yönetimi ve camiasının acı ve üzüntülerini paylaşıyoruz.

Rahmetli Adil Murad, ilk gençliğinden itibaren büyük yurtseverlik duygularıyla halkımızın meşakkatli özgürlük mücadelesine katılmıştır. Hayatı boyunca mücadelenin omuzlarına yüklediği her görevi üslenmiş ve layıkıyla yerine getirmiştir. Mücadelenin bütün alanlarında rol ve görev alarak yetkin bir halk öncüsü haline gelmiştir. Mücadele tarihi boyunca hiç bir zaman zorluklardan kaçmamış, imkanlar oluştuğunda da asla rehavete kapılmamıştır. Kürt sorununun zorluğu ve derinliğinin bilincinde olarak, mücadelesini büyük bir istikrar içerisinde ve kararlılıkla yürütmüştür. Yurtseverlik duygusu kadar, siyasal bilinciyle de Kürt sorununun bütünlüğünü çok erkenden kavramış, her platformda Kürtlerin haklarını ulusal düzeyde savunduğu için, kendisi de ulusal düzeyde sahiplenilen bir şahsiyet olmuştur. DAİŞ saldırıları sırasında Maxmur halkımızın yanında yer almış, halkımızın ihtiyaç ve taleplerine cevap olabilmek için bütün olanaklarını seferber etmiştir. Rojava Devrimi söz konusu olduğunda hem maddi destek ve katkı toplanmasında, hem de bütün siyasi ve diplomatik platformlarda bu kazanımın savunulmasında büyük rol oynamıştır. Her platformda hiç tereddüt etmeden Kuzey Kürdistan’daki mücadele değerlerini savunmuş, Doğu Kürdistan halkımızla dayanışmaktan geri durmamıştır. Bu anlamda Kürt Ulusal Birliğinin sağlanması için de büyük mücadeleler vermiş, bu yönlü her girişimi tereddütsüz desteklemiştir. Rahmetli Adil Murad, Kürtlerin mücadelesi ve birliği kadar, Kürtlerin başta Arap halkı olmak üzere Irak halklarıyla ortak ve demokratik yaşamına da büyük önem vermiştir. Bu nedenle de 2004 yılında Irak Anayasasının hazırlanma sürecinde yer almıştır. Çok girişken ve parlak bir siyasi hayata sahip olan Adil Murad kardeşimizin sosyal yaşam ve ilişkileriyse olabildiğince mütevazı olmuştur.

Çok kısaca özetlemeye çalıştığımız bu temel nitelikleri kaybımızın büyüklüğünün de özetidir. Biz tekrar bu büyük kayıptan dolayı Merhumun ailesi, mücadele arkadaşları ve dostlarının acı ve üzüntülerini paylaşıyoruz. Merhuma yüce Allahtan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere, YNK Yönetimi, camiası ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.’’