KBDH'den direnişçilerin anılarına bağlılık sözü

KBDH, Dersim'de yaşamını yitiren MKP’li Sevda Serinyel, Yılmaz Kes, Mahir Özgül ile Rojava'da yaşamını yitiren TKP/ML’li Nubar Ozanyan'ın anılarına bağlılık sözü verdi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Konseyi yaptığı yazılı açıklamayla Dersim'de yaşamını yitiren MKP’li Sevda Serinyel, Yılmaz Kes, Mahir Özgül ile Rojava'da yaşamını yitiren TKP/ML’li Nubar Ozanyan'ın anılarına bağlılık sözü verdi. KBDH açıklamasında, "Biz KBDH olarak bu anlamlı ve özgür yaşam emrine, onların özgürlük komutasına göre yaşama, bunun için bu faşizmi mutlaka yenme ve devrimi kazanma kararlılığındayız" denildi.

KBDH Konseyi'nin açıklamasında ifadelere yer verildi:

"TC’nin güncel temsilcisi AKP-MHP faşizmi, halklarımızın devrimci mücadelesini bastırmak için saldırılarını her geçen gün yoğunlaştırmakta, sosyalizm mücadelesini, çizgisini tasfiye edip 21'inci yüzyıla faşizmin damgasını yeniden vurmak istemektedir. Mevcut durumda Ortadoğu’da arkasında uluslararası emperyalist güçlerin de olduğu AKP faşizminin tüm amacı budur. Tam da Ortadoğu’da, Kürdistan’da, Türkiye’de halkların, kadınların örgütlü iradesi açığa çıkmış ve 21'inci yüzyıla kendi rengini vererek damgasını vuracakken, bu etkinliği ve gücü dağıtma, bastırma, tasfiye etme politikaları zirveye tırmandırılmaktadır. Bunun için başta gerilla olmak üzere direnen tüm kesimlere amansız saldırmaktadır.

'ONURLU BİR MİRAS BIRAKTILAR'

Geçtiğimiz süreçte bu saldırı alanlarından biri de Dersim sahası olmuştur. Dersim’de MKP’li yoldaşlarımızdan Mercan (Sevda Serinyel), Şahin (Yılmaz Kes), Doktor (Mahir Özgül) yoldaşlarımız faşist Türk devletinin, ordusunun saldırıları sonucu şehit düşmüşlerdir. Yine bir süredir Rojava devrim mücadelesinde yerini alan, savaşan, aktif mücadele veren TKP/ML’li Orhan (Nubar Ozanyan) yoldaşımız şehit düşmüştür. Her şeyden önce, uzun yıllar Türkiye devrim mücadelesine emek vermiş, ter dökmüş, en son kanlarını dökmüş bu yoldaşlarımızın anılarını selamlıyor, KBDH olarak mutlaka onların anılarını yaşatacak, zafere taşıyacak mücadeleyi geliştireceğimizin sözünü yeniliyoruz. Bu yoldaşlarımız da büyük özgürlük, sosyalizm emeğiyle devrim mücadelemizi büyütmüş, bizlere onurlu ve anlamlı bir miras bırakmışlardır. Onların onurlu bu miraslarını sahiplenmek ve büyütmek bizim için büyük onurdur.

'NÛDEMLERLE BAŞLADI, MERCANLARLA BÜYÜYOR'

MKP’de Dersim Bölge Karargah Komutanlığı’nda yer alan Mercan arkadaş, aynı zamanda KBDH bünyesinde Dersim Ortak Komutanlığında yer alan bir yoldaşımızdır. On yıldır aktif devrim mücadelesini MKP ile yürüten Mercan yoldaşımız, şehirlerden kırlara, Dersim dağlarından Medya Savunma alanlarına kadar değişik alanlarda mücadele yürütmüş, devrim mücadelesinde emeğiyle kendini yaratmış ve büyütmüş bir yoldaşımızdır, komutanımızdır. Özellikle kadın özgürlük arayışı, kendini eğitme, bilinçlenme, örgütlenme ve cesaretle mücadele etme çizgisi, bizim için takip edilmesi gereken bir çizgidir. Düşman saldırıları sonucunda Mercan yoldaşı kaybetmiş olmak büyük bir acı, ancak bu acıyı başarıya dönüştürmek ve onun cesur, fedai, birleşik devrimci karakterini KBDH’ın kimliği haline getirmek de bizim için bir görev, sorumluluk olmaktadır. Nudemlerle başlayan KBDH yürüyüşü, Destanlarla, İdillerle, Nalinlerle, Helinlerle, Mercanlarla daha da büyüyor, örgütleniyor, iddia kazanıyor.

'FAŞİZM KAYBEDECEKTİR'

Onların bu anlamlı yaşamları ve şahadetleri bizim için mücadele emridir, çizgidir. Biz KBDH olarak bu anlamlı ve özgür yaşam emrine, onların özgürlük komutasına göre yaşama, bunun için bu faşizmi mutlaka yenme ve devrimi kazanma kararlılığındayız.

Sosyalizme, özgürlüğe göre yaşayan ve mücadele eden tüm güçler ve yine tüm kadınlar kazanacaktır, faşizm kaybedecektir!"