Gerillalar: Katliamların hesabını soracağız

YJA-Star ve HPG gerillaları Sakine Cansız ve Paris’te katledilen diğer devrimcilerin mücadele yaşamlarıyla kendilerine ilham kaynağı olduğunu ifade ederek “katliamların hesabını soracağız” dedi.

 


YJA-Star gerillası Dünya Havar, Paris şehitlerini saygı ve minnetle andıklarını belirterek Sakine Cansız (Sara) için şunları belirtti: “Sara arkadaşın mücadelesi kadınlar özellikle genç kadınlara ilham olmuştur. Heval Sara özgür kadın sembolü olarak görüyoruz. Partimizin kuruluş kongresinde bir kadın olarak yer alması, Amed zindanında gelişen direnişte de aktif rol oynaması ile işkenceci Esat Oktay’ın yüzüne tükürmesi beni çok etkilemiştir. Sara arkadaş bizim, yani genç kadınların Partiye katılımında en büyük ilham kaynağı olmuştur. Sara arkadaşın bu kesintisiz mücadelesi olmasaydı biz kadınlar ve gençler, belki daha da köle olarak yaşıyor olacaktık. PKK’nin, mücadelesi ve bir kadın olarak Sara arkadaşın duruşu bizleri aydınlatmıştır.”

KADINLARA İLHAM KAYNAĞI OLDU


YJA-Star gerillalarından Warşîn Çiya 9 Ocak katliamını şu şekilde değerlendiriyor:  “Başta Sara, Ronahî ve Rojbîn yoldaşları saygı ve minnetle anıyorum. 9 Ocak katliamı halkımız ve bizi etkilemiştir. Çünkü Sara yoldaş Parti kuruluşundan beri aktif bir şekilde öncülük yapmış bir arkadaştı. Heval Sara, kadın mücadelesi ve ordulaşmasında en büyük katkıları sağlayan bir arkadaştı. Kendi kitabını “Hep Kavgaydı Yaşamım” olarak adlandırması, kişiliğinden kaynaklanmaktır. Kitabını okuduğumda beni çok etkilenmişti.

Sara arkadaşı yaşamın tanrıçası olarak görüyoruz. Sara yoldaşın güzelliği yüzüne yansıyor. Belki birebir yaşamadık ama yaşayan arkadaşların anıları olsun, kitabında olsun ve kadın mücadelesinde öncülüğü olsun önderliğe, partiye ve şehitlerine bağlılığını görebiliyoruz. Özellikle dünya özgür kadın mücadelesine katkıları biliniyor. Parti kuruluşundan başlayarak erkek zihniyetine karşı direnişi, başkaldırısı birçok ulustan kadınlara ilham kaynağı olmuştur. 9 Ocak vesilesiyle tekrardan anıyorum.”

23 Aralık’ta katledilen devrimcileri de anan gerilla Warşîn,  “23 Aralık’ta gelişen katliamı kınıyorum. Düşman tekrardan kadın özgürlük mücadelesini öncülerini hedef alarak kadınlardan intikam almak istiyor. ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganı tüm dünya ya yayılmıştır. Sara ve Evîn yoldaşlar bu sloganı yaşadıkları için, hedef alındılar. Bizler onların takipçileri olarak mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Atığımız her adımda, Sara yoldaş bize en büyük ilham kaynağı oluyor. Tekrardan Sara ve Evîn yoldaş şahsında Paris şehitlerini ve tüm şehitlerimizi anıyorum.”

SARA ARKADAŞIN BAŞI HEP DİKTİ


HPG gerillası Fırat Amed ise 9 Ocak katliamına ilişkin duygularını şöyle dile getiriyor: “Başta Sara arkdaş olmak üzere tüm şehitlerimizi anıyorum. Sara arkdaş için şunları belirtebilirim. Özellikle Amed zindanında yoğun işkencelere karşı büyük bir direniş sergilemiş ve zindan direnişinin öncülerinden biridir. Önderlik Sara arkadaş şahsında şunları belirtmişti. ‘Sakine Cansız hep başı dikti, düşmana hiçbir şekilde boyun eğmedi. Ne kadar işkece uygulandıysa o zayıflığı yaşamadı, düşmanı zayıflatı, büyük bir iradeye sahip olduğu için yenilmedi ve kabul etmedi.
Sara arkadaş, hem düşmana hem de içteki gerici yaklaşımlar karşı hep başkaldırının adıdır. Parti çizgisini esas alarak hep mücadeleci oldu. Partide herhangi bir yozlaşmanın yaşanmaması için her zaman parti çizgisini esas aldı, etrafına bu bilinci verdi.”

FEDAİLİĞİ YAŞAMDA PRATİKLEŞTİRDİ

Gerilla Fırat şöyle devam etti: “Sara arkadaş her çalışmaya fedaice katıldı. Fedailiği yaşamda pratikleştirdi. Kadın özgürlük çizgisinde derinleşerek kendi şahsında özgür bir kişilik oluşturdu halkımız bu dürüstlüğü gördü. Kadınlar gördü bu yüzden Sara yoldaş bizler için anlamı çok büyüktür. Sara arkadaş bizler için hep ilham kaynağı olmuştur. Her andığımızda mücadeleye katılımımız daha etkili oluyor. Arkadaşa baktığımızda Parti çizgisini görüyoruz.

Paris katliamı olduğunda halkımız Heval Sara ve diğer arkadaşları sahiplendi, serhildanlar oldu. Çünkü Sara arkadaş partinin özgür kadın sembolüydü. Tekrardan Paris şehitlerini şahısında tüm şehitlerimizi  anıyorum. ”