HPG, Xakurkê’de şehit düşen 4 gerillayı andı

HPG BİM, 2 Haziran günü Xakurkê’de şehit düşen 4 gerillayı andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Xakurkê’deki işgal harekatında işgalci Türk ordusu ile yaşanan çatışmalar ve Türk ordusunun yaptığı bombardımanlarda, Alişer (Özcan Öztürk), Argeş (Şevket Kartal), Dersim (Yaren Danış) ve Ronahi’nin (Ronahi Mıho) şehit düştüğünü belirtti.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“2 Haziran günü Xakurkê’deki işgal harekâtında düşman birlikleri ile güçlerimiz arasında yaşanan çatışmalar ve düşman bombardımanları sırasında 4 kahraman yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Tarihi Xakurkê direnişinde yer alan Alişer (Özcan Öztürk), Argeş (Şevket Kartal), Dersim (Yaren Danış) ve Ronahi (Ronahi Mıho) yoldaşlarımız işgalci TC ordusunun Xakurkê’ye dönük işgal harekâtı karşısında, “işgalciye geçit yok” şiarı ile kahramanca direnen yoldaşlarımız olmuşlardır. Elindeki tüm teknik imkanları seferber ederek saldıran faşist TC devletine karşı sarsılmaz bir irade ve Apocu militan ruhla savaşan yoldaşlarımız, düşmana ağır kayıplar verdirmiş ve bir kez daha işgalin o kadar kolay olmayacağını ve sömürgeci TC devletinin emellerine ulaşamayacağını, büyük kahramanlıklar sergileyerek göstermişlerdir.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Alişer Serhat
Adı Soyadı: Özcan Öztürk
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Ayşe – Mehmet Şerif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Argeş Oremar
Adı Soyadı: Şevket Kartal
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Hexan – Sami 
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Dersim Gever
Adı Soyadı: Yaren Danış
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Nihari – Hasan
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2019 / Xakurkê

 

Kod Adı: Ronahi Bawer Efrin
Adı Soyadı: Ronahi Mıho
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Emine – Welit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Haziran 2019 / Xakurkê

Alişer, Argeş, Dersim ve Ronahi yoldaşlarımız, Kürdistan’da yürütülen soykırım savaşına ve işgal harekatlarına yönelik Kürt Özgürlük Mücadelesi içerisindeki yerlerini almışlardır. Kürt halkına derinden olan bağlılıkları ile Kürt halkına dönük tüm işgal saldırılarına karşı aktif bir katılımın sahibi olan yoldaşlarımız, Önder Apo’nun yaşam felsefesini derinden benimsemiş ve yaşam içerisinde pratikleştirmişlerdir. Kendi öz değerlerine bağlı olan yoldaşlarımız, kaldıkları tüm alanlarda militanca bir duruşun sahibi olmuştur. Emeğin, cesaretin ve fedakarlığın simgeleri olan arkadaşlarımız, yeni dönem gerilla tarzında profesyonelliği esas alırken üzerlerine düşen tüm dönem görevlerini de eksiksiz bir şekilde tamamlamışlardır.

Şehadete ulaşan Alişer (Özcan Öztürk), Argeş (Şevket Kartal), Dersim (Yaren Danış) ve Ronahi (Ronahi Miho) yoldaşlarımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz ve yarattıkları bu direniş geleneği ile mücadelemizi daha da yükselterek zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.”