HPG’li Rubar Amed kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

HPG, Rubar Amed (Gürgin Mazak) isimli gerillanın, 16 Eylül 2018 günü Güney Kürdistan’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 1970 Amed doğumlu gerilla Rubar Amed’in Güney Kürdistan’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG açıklamasında, gerilla Rubar Amed’in kimlik bilgileri ve mücadele hayatına ilişkin şu ifadeler yer aldı:

Kod Adı: Rubar Amed
Adı Soyadı: Gürgin Mazak
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Şerife - Hüseyin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Eylül 2018 / Güney Kürdistan

''Rubar Amed arkadaşımız 1970 yılında Amed’de dünyaya gelir. Erken yaşlarda Avrupa’ya giden Rubar arkadaşımız, ülke özlemine fazla dayanamaz ve 1992 yılında tekrardan ülkeye geri döner. Ülkeye geri gelişi, direkt Kürdistan dağlarına ve gerilla saflarına olur. 

Uzun yıllar Kürdistan dağlarının Botan, Behdinan, Serhed ve Medya Savunma Alanlarında gerillacılık yapan Rubar arkadaşımız, savaşçılığıyla öne çıkan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Yoğun geçen savaş yılları içerisinde girdiği bir çatışma sırasında 1999 yılında ağır yaralanarak bir bacağını kaybetmiştir. Gazi bir arkadaşımız olarak yaşam ve mücadele coşkusunda bir şey kaybetmeden çalışmalara devam eden Rubar arkadaşımız, toplumsal alan çalışmalarında ve ülke dışında birçok alanda faaliyet yürütmüştür.  

26 yıllık devrimci mücadele içerisinde dur durak bilmeyen bir pratik ile son anına kadar da büyük bir emek ve fedakarca katılım gösteren Rubar arkadaşımız, yoldaşlarına karşı mütavazi, ağır başlı ve her zaman çözüm gücü olan tarzıyla bulunduğu ortamlarda örnek alınan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Mücadeleye ve yaşama katılımda hiçbir engel tanımayan ve kendisine verilen her görevi mutlaka başaran bir duruşun sahibi olmuştur. Rubar arkadaşımız, gerillacılığı, savaşçılığı, Önder Apoya bağlılığı ve fedakarca katılımı bizler için her zaman örnek alınacak ve her hatırlanacaktır.

Rubar arkadaşımızın şahadetinden dolayı başta değerli Mazak ailesi olmak üzere, tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür Kürdistan’da özgür yarınları yaratana kadar mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.''