HPG: Çukurca'da TC ordusuna ağır darbe vuruldu

HPG, Çukurca’da işgal girişiminde bulunan Türk ordusuna ağır darbeler vurulduğunu duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkez, Türk ordusunun 17 Haziran’dan itibaren Çukurca sınır hattında geliştirdiği işgal hareketine ilişkin açıklamada bulundu. HPG açıklamasında göre, çatışmalarda en az 30 asker öldürüldü.

HPG açıklamasında, ‘’işgalci TC ordusunun 16 Haziran günü gece saat 21.30’da Medya Savunma Alanlarına bağlı Zap bölgesine yönelik düzenlediği işgal operasyonu ve operasyon neticesinde başlayan çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmektedir’’ denildi.

Açıklamanın devamında, operasyonun gelişim seyri ve ayrıntıları hakkında şu bilgiler verildi:

FARKLI NOKTALARDA EN AZ 30 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

17 Haziran günü saat 04.30 sularında işgalci TC ordusu Küçük Cilo, Şehit Munzur alanları ve Gijnê köyünü yoğun bombardımana tabi tutmuş, ardı sıra karadan Gijnê köyü sırtlarına ve Qela Bedewê alanına girmek istemiştir. Karadan ilerleyen birliklere ek olarak skorsky helikopterlerle Qela Bêdewe mıntıkasına indirilen askerleri hedefleyen güçlerimiz 6 ayrı noktada saldırı düzenlemiş, bu saldırılarda tespit edilebilen 20 düşman askeri öldürülmüştür.

İlk saldırı ardından toparlanmaya çalışan işgalci TC ordusunu hedefleyen bir tim gerillamız yakın mesafeden düşman askerlerini vurmuş, burada da tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür. Eş zamanlı olarak güçlerimiz Gijnê sırtlarında konumlanmaya çalışan askerleri de hedeflemiştir. Gijnê sırtlarında düzenlenen eylemde de tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır.

SKORSKY HELİKOPTER DARBELENDİ

Aynı gün öğlenden sonra ölü ve yaralı askerlere yardıma giden bir düşman birliği ve skorsky tipi bir helikopter de güçlerimizce hedeflenmiştir. Ağır silahlarla ateş altına alınan skorsky helikopter darbe alarak alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Aynı ateş esnasında 1 düşman askeri de öldürülmüştür. Daha sonra kobra tipi helikopterler desteğinde alana gelen skorsky helikopterler ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

Saat 17.00’da güçlerimiz Gijnê sırtlarındaki düşman gücünü ikinci kez hedeflemiştir. Bu saldırıda da tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır. Güçlerimiz saat 19.00’da Qela Bêdewe mıntıkasında mevzii yapmaya çalışan askerleri bir kez daha hedeflemiş ve yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. Bu vuruşlarda tespit edilebilen 3 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusu sabah saatlerinden gece saat 22.00’a kadar tüm alanı yoğun bombardımana tabi tutmuştur. Alanı obüs ve havan toplarıyla aralıksız bir şekilde bombalayan düşman, savaş uçaklarıyla Nêrvêh, Bêdê, Saca köyleriyle Karker tepesini hedef almıştır. Hava saldırıları ardından bombalanan alanlarda kısmi yangınlar çıkmış, güçlerimiz yanan alanlara da müdahale ederek söndürme çalışması yürütmüştür.

İşgalci TC ordusunun başlattığı işgal operasyonunda şu ana kadar tespit edilebilen toplam 30 asker öldürülmüş, 5 asker de yaralanmıştır.

‘1 GERİLLA ŞEHİT OLDU, 1 GERİLLA İSE YARALANDI’

16 Haziran günü akşam saatlerinde başlayan işgal operasyonunu engellemek için büyük bir cesaretle savaşan Mazlum Nusaybin yoldaşımız şehadete ulaşmıştır. Yaralanan arkadaşlarımız ise tedavi altına alınmıştır.

Halen devam eden işgal operasyonunun sonuçları netleştikçe kamuoyuyla paylaşılacaktır.