HPG gerillalarından operasyondaki askerlere eylem

HPG gerillaları, Türk ordusunun başlattığı işgal harekatında yer alan askerlere karşı eylemlere devam ediyor. Şemdinli’ye bağlı Tepeya Çeta Karakolu ve Zap’taki Şehit Rêber Tepesi’ne yönelik HPG gerillaları eylem düzenledi.

Türk ordusunun başlattığı işgal harekatına karşı HPG gerillalarının eylemleri sürüyor. Bölgedeki muhabirlerimizin verdiği bilgiye göre, akşam saat 18:00’da HPG gerillaları ağır ve ferdi silahlarla Şehit Rêber Tepesi’nde konumlanmış olan askereler yönelik eylem düzenlendi. Edinilen bilgilere göre, eylemde 3 asker öldürüldü.

HPG gerillaları bugün öğleden sonra saat 15.20’de ise Şemdinli’ye bağlı Tepeye Çeta karakoluna yönelik HPG gerillaları havanlarla eylem düzenledi. Karakol ve etrafı çok yoğun bir şekilde vuruldu.

Sınır karakolları ise operasyon alanlarına havan ve obüslerle saldırdı. Savaş uçağı hareketliliği ve bombardıman olduğunu da muhabirimiz belirtti.

HPG gerillalarının eyleminden sonra sınır karakollarından gerilla alanlarına yönelik saldırılar da düzenlendi.

Muhabirimiz ayrıca Türk ordusuna ait insansız hava araçlarının dün Zap’a bağlı Çemço alanını insansız hava araçları ve obüs ve havanlarla bombaladığı yönünde bilgilerde verdi.