HPG gerillalarından Amed’de operasyon birliğine yönelik eylem

HPG gerillaları, 19 Ekim günü Amed’in Silvan ilçesine bağlı Hindeş köyü yakınlarındaki operasyon gücünü denetime alarak eylem düzenledi. Eylemde 2 asker öldürülürken, 3 asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), gerilla eylemlerine ilişkin şunları belirtti:

“18 Ekim günü işgalci TC ordusu Amed’in Hazro, Pasur ve Farqin ilçeleri arasında bulunan Şehit Kawa alanına yönelik bir operasyon başlatmıştır. Bölgede bulunan 38 köyde sokağa çıkma yasağı ilan eden işgalci güçlere yönelik güçlerimiz, Şehit Azad Farqin ve Şehit Jinda Özgür devrimci hamlesi kapsamında 19 Ekim günü Farqin ilçesine bağlı Hındeş köyü yakınlarında operasyonun bir birliğini denetime almıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman birliği saat 14.00’da 2 koldan yoğun ateş altına alınmıştır. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan bu düşman birliğindeki 2 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Operasyon 20 Ekim günü gece saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmek zorunda kalmıştır.

17 Ekim günü Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Hakis vadisinden Mozik köyüne kadar işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşan güçlerimiz, düşman askerleri ile çatışmaya girmiştir. Kısa süreli yaşanan çatışmadaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Çatışmaya giren gerilla birimimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

KOORDİNE TEPESİNE DÜZENLENEN EYLEMDE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

27 Eylül günü işgalci TC ordusu Güney Kürdistan’ı işgal amaçlı Barzan bölgesinde bir operasyon başlatmıştı. Devam eden operasyona yönelik güçlerimiz, Adilbeg alanına bağlı Koordine tepesindeki askerleri hedeflemiştir. Düşman mevzii ve askerlerinin vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.

22 Ekim günü saat 06.00 ve 08.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nın Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem mıntıkasını bombalamıştır.”