HPG, farklı tarihlerde hayatını kaybeden 3 kadın gerillayı andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 2017 ve 2018 yıllarında hayatını kaybeden üç kadın gerillanın kimlik bilgilerini açıklayarak, andı.

HPG-BİM, Şırnak ve Medya Savunma Alanları’nda 2017 ve 2018 yıllarında hayatını kaybeden üç kadın gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM şunları ifade etti: “Kürdistan Özgürlük Hareketi, büyük bir direniş ile yarattığı tarihinde emsalsiz kahramanlıklara tanıklık etmiştir. Kürdistan toplumuna karşı dayatılan belleksizlik ve imhaya karşı, bir halkın umutlarını sırtlarında taşıyan fedakar militanlar topluluğu, yalnızca ahlaki ve vicdani sorumluluklarını yerine getirmemekte, aynı zamanda büyük bir inanç ve kararlılık ile bir iradi mücadele yürütmektedir. Özgürlüğün büyük fedakarlıklar gerektirdiğini en iyi bir şekilde bilince çıkaran ve bu uğurda azimle mücadele yürütürken şahadete ulaşan Newal, Evin ve Tekoşin yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz.”

Üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Newal Rüstem
Adı Soyadı: Perihan Turan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Mume - Ferhem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Temmuz 2017 / Şırnak

Kod Adı: Evin Xemlin
Adı Soyadı: Dimen Demir
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Nahide - Selim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Eylül 2018 / Medya Savunma Alanları

Kod Adı: Tekoşin Karker
Adı Soyadı: Nazlı Kömüş
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Halide - Sertif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Eylül 2018 / Medya Savunma Alanları

Açıklamada, “Newal, Evin ve Tekoşin yoldaşlarımız, Kürdistan halkının umutlarını sırtlayarak özgürlük yoluna çıkmış ve büyük bir inançla mücadeleye sarılmışlardır” denilerek şu ifadelere yer verildi: “Kürdistan Özgürlük Mücadelemizde fedaice savaşarak şehadete ulaşan bu değerli yoldaşlarımız gerillaya katıldıkları andan itibaren özgürlüğe olan inançlarıyla, fedakarlığın ve bağlılığın önemli birer örneği olmuşladır. Kapitalist modernite ve erkek egemenlikli zihniyete karşı özgür kadın ve devrimci yaşam ölçülerinde her daim gelişme yakalamak için çabalayan yoldaşlarımız, Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik şiarıyla içine girmiş oldukları mücadele içerisinde çok büyük devrimci gelişmeler kat etmiş ve rol sahibi olmuşlardır.”

HPG-BİM, son olarak başsağlığı dileğinde bulundu ve anılarını yaşatma sözü verdi: “Newal, Evin ve Tekoşin yoldaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor; yurtsever Turan, Demir ve Kömüş ailelerine başsağlığı diliyor, şehitlerimizin özgür yaşam ideallerini gerçekleştirene kadar mücadelemizi amansız bir şekilde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz.”